Albanese mensenhandelaars posten TikTok-advertentie waarin ze opscheppen over ‘100.000% veilige’ kanaalovergangen

0
7


Albanese mensenhandelaars posten TikTok-advertentie waarin ze opscheppen over ‘100.000% veilige’ Kanaalovergangen… ter ondersteuning van Home Office voor nog meer aankomsten van migranten volgende week

  • De regering zet zich schrap voor een groep migrantenboten die deze week het Kanaal oversteken
  • Albanese mensenhandelaren adverteren voor ‘100.000% veilige’ kanaalovergangen op TikTok
  • Verwerkingskamp Manston-migranten in Kent weer actief na grondige schoonmaak

De regering zet zich schrap voor een nieuwe groep migrantenboten die de komende week het Kanaal oversteken, zo kan de Mail vandaag onthullen.

Een onthullende advertentie die door Albanese smokkelaars op TikTok is geplaatst, vertelt migranten uit het kleine Balkanland dat ze morgen klaar moeten zijn voor veilige zeereizen van Frankrijk naar Engeland.

Tegen een achtergrond van schetterende rockmuziek zegt de overlay op de video: ‘Onze volgende oversteek. 100.000% veilig. Datum 25.11.2022’. Het toont een foto van zwaaiende Albanezen op een rubberboot en op de achtergrond een dienstdoend schip van de Border Force in het Kanaal.

Een onthullende advertentie die door Albanese smokkelaars op TikTok is geplaatst, vertelt migranten uit het kleine Balkanland dat ze klaar moeten zijn voor veilige zeereizen van Frankrijk naar Engeland morgen

Ondertussen is de overbevolking in het migrantenverwerkingskamp van Manston in Kent, dat eerder deze week leeg was na een golf van infecties en kritiek op slechte hygiëne van campagnevoerders, weer aan het werk na een intensieve grondige schoonmaak.

Het is nu klaar voor de verse aankomsten in Dover. Op het voormalige RAF-terrein zijn nieuwe woontenten neergezet. Border Force en immigratiepersoneel, inclusief bewakers, kregen te horen dat ze vanaf 7 uur vanmorgen voor hun normale dienst moesten verschijnen.

‘De afgelopen dagen hebben we niets te doen gehad, aangezien het kamp was ontdaan van duizenden migranten en naar hotels was gestuurd’, vertelde een bewaker van Manston aan de Mail. ‘We liepen met onze hakken over de sloot. Nu zijn we back in business want de mensenhandelaars hebben duidelijk niet opgegeven.

Het verwerkingskamp van Manston-migranten in Kent is weer operationeel na een intensieve grondige schoonmaak

Het verwerkingskamp van Manston-migranten in Kent is weer operationeel na een intensieve grondige schoonmaak

‘Ons is verteld dat er dit weekend vensters zijn met goed weer en geen wind, waardoor oversteken mogelijk is. Volgende week, als de omstandigheden in het Kanaal verbeteren, verwachten we dat het aantal boten verder zal stijgen.’

Het alarm over oversteken komt op een geheime en zwaarbewaakte deportatievlucht uit het VK die 11 Albanezen naar huis bracht op woensdagochtend, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd.

Aangenomen wordt dat onder de gedeporteerden illegale bootaankomsten zaten die eerder in Manston werden vastgehouden, en criminelen die in het VK wonen en hier, in de EU of in Albanië zijn veroordeeld.

Op sites voor het volgen van vluchten is te zien dat de deportatievlucht met een door het ministerie van Binnenlandse Zaken gecharterd vliegtuig van Titan Airways woensdag om 07.56 uur vanaf de Londense luchthaven Stansted vertrok en om 10.17 uur Britse tijd in de Albanese hoofdstad Tirana landde. Het stond niet vermeld als een vertrek op Stansted, maar werd getoond als een aankomend vliegtuig in Albanië.

Bronnen in Tirana zeiden: ‘De vlucht was vijf minuten te laat, hoewel hij op tijd vertrok. De 11 terugkeerders zijn uit het vliegtuig gehaald en naar een speciaal door het VK betaald politiebureau op het luchthaventerrein gebracht. Hun paspoorten zijn afgestempeld door Albanese immigratieambtenaren, wat betekent dat ze gedurende drie jaar niet kunnen terugkeren naar de Schengenzone van Europa.’

Minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman vertelde woensdag aan het Lagerhuis dat 36 Albanese bootmigranten die aan de kust van Kent aankwamen en vervolgens werden vastgehouden in het verwerkingscentrum van Manston, op verschillende vluchten zijn gedeporteerd.

Mevrouw Braverman rekende echter niet op de vlucht van woensdagochtend, die in Tirana landde voordat ze in het Parlement sprak. Pas nadat de Mail ontdekte dat de deportatie had plaatsgevonden, bevestigde het ministerie van Binnenlandse Zaken dit.

Nu worden er meer terugkeer van Albanese bootmigranten door het ministerie van Binnenlandse Zaken verwacht. Een Albanese grensbeambte zei: ‘De Britten willen graag laten zien dat ze deze terugkeer efficiënt en snel escaleren. We zijn klaar om met hen samen te werken.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in