Alabama verbiedt het gebruik van TikTok op staatsnetwerken – The Flor-Ala

0
19


Op 12 december 2022 heeft Ala. Gouverneur Kay Ivey een memo uitgegeven waarin hij het gebruik van TikTok op alle door de staat uitgegeven apparaten en staatsnetwerken verbiedt.

Omdat de internetprovider van de University of North Alabama de Alabama Supercomputer Authority is, een staatsnetwerk, is het verbod van toepassing op alle apparaten die zijn aangesloten op wifi op de hoofdcampus van UNA.

In de memo beschrijft Ivey haar redenering achter het verbod.

“Onlangs hebben nationale veiligheidsfunctionarissen gewaarschuwd voor toenemende dreigingen die uitgaan van de app TikTok voor het delen van video’s”, schreef Ivey. “TikTok is eigendom van een Chinees moederbedrijf en dus mogelijk onderworpen aan Chinese wetten die het mogelijk maken dat zijn gegevens worden gedeeld met de Chinese Communistische Partij.”

Vervolgens somt ze de gegevens op waartoe TikTok toegang heeft van zijn gebruikers, waarbij ze beweert dat de meeste gegevens geen verband houden met het primaire doel van de applicatie, het delen van video’s.

Ivey is van mening dat het verbieden van TikTok op alle staatsapparaten en op staatsnetwerken de meest geschikte stap is om gevoelige staatsgegevens te beschermen tegen toegang.

“Het komt vanuit een juridisch perspectief”, zegt Ethan Humphres, Executive Director of Information Technology Services bij UNA. “Daarom is dit geblokkeerd.”

Sommige studenten hebben gemeld dat ze problemen hadden met toegang tot andere sociale media-applicaties op de wifi van de hoofdcampus van UNA nadat het verbod van kracht werd en TikTok werd geblokkeerd.

“Ik vind het echt niet leuk”, zei student Andrew Berry. “Ik ben verslaafd aan TikTok, dus als ik me verveel, dan doe ik dat. Het is heel vervelend dat dat op de campus niet meer kan, want als je niets anders kunt en het zit allemaal vast, wat moet je dan in je vrije tijd doen als je vrienden er niet zijn?”

Andere studenten staan ​​ambivalenter tegenover de verandering en sommigen denken zelfs dat de beperkingen hen ten goede zullen komen.

“Ik gebruik de wifi eigenlijk niet zo vaak”, zegt studente Claire Mitchell. “Ik gebruik gewoon mijn gegevens. Het kan me niet zoveel schelen, want de wifi in de residentiehallen is hetzelfde. Eerlijk gezegd is het waarschijnlijk een goede zaak voor mij, zodat ik bij de les blijf. Ik heb wat zelfbeheersingsmaatregelen nodig.

Humphres stelt dat op de campus naast TikTok geen andere sociale media zijn geblokkeerd. Hij raadt studenten met problemen aan om naar de Helpdesk ITS te gaan voor hulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in