donderdag, juni 8, 2023
Home News Agent in Washington vertelt TikTok dat ze 90 mph mag rijden, wordt...

Agent in Washington vertelt TikTok dat ze 90 mph mag rijden, wordt geschorst

0
57


FEDERAL WAY Wash. (KPTV) – In juli plaatste een politieagent uit Washington een TikTok-video die de krantenkoppen haalde en sommige kijkers op het verkeerde been zette. De Federal Way Police Department schorste haar vervolgens voor 10 uur zonder wedde.

Terwijl de officier de video sindsdien van het platform heeft verwijderd, kon een Reddit-gebruiker er een kopie van bemachtigen. In een inmiddels virale post hervatten ze het gesprek over het gedrag van deze agent.

In de video adviseert Breanna Straus, politieagent van de Federal Way, automobilisten wat ze moeten doen als ze een politieauto op de weg zien.

‘Als we met onze politieauto op de snelweg rijden, zorg dan dat je uit de weg gaat,’ zei ze en voegde eraan toe: ‘Ik kan 90 mijl per uur rijden, jij niet. Dat kan je niet. Dus haal de f–k uit de weg. Als wij officieren lang genoeg achter je blijven, kunnen we een reden vinden om je aan de kant te houden.”

Sommige mensen zagen het als impliceren dat de politie vrijgesteld is van de wet en deze niet hoeft te volgen. Anderen vonden het alarmerend omdat ze beweerde dat de politie een voorwendsel kon ‘vinden’ om mensen tegen te houden. Sommige mensen geloofden dat ze haar gezagspositie misbruikte.

De Federal Way Police Department startte een onderzoek naar aanleiding van de video, volgens Seattle Weekly.

Ze kreeg uiteindelijk een onbetaalde schorsing van 10 uur voor het plaatsen van de video. Gelijk aan één dienst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in