Afghaanse Taliban verbieden TikTok en PUBG

0
139


De Afghaanse Taliban hebben aangekondigd TikTok en PUBG binnen 90 dagen in het land te verbieden.

Volgens berichten in de media zullen populaire toepassingen voor het delen van video’s en gaming in Afghanistan na drie maanden worden verboden, volgens een aankondiging van de door de Taliban geleide telecommunicatieafdeling.

– Advertentie –

Khaama Press heeft gemeld dat het verbod op de twee populaire applicaties werd aangekondigd tijdens een ontmoeting tussen de vertegenwoordigers van de veiligheidssector en de vertegenwoordigers van de sharia-rechtshandhavingsadministratie.

Er is al een verbod opgelegd door de Taliban op meer dan 23 miljoen websites voor het weergeven van immorele inhoud.

Telecommunicatie- en internetserviceproviders hebben de opdracht gekregen om de richtlijnen strikt binnen de gestelde tijd op te volgen.

– Advertentie –

Volgens verschillende berichten in de media hebben de Afghaanse Taliban tot dusver toegezegd vrouwenrechten, vrijheid van media en amnestie voor regeringsfunctionarissen.

De huidige heersers van het door oorlog verscheurde land zijn echter bekritiseerd nadat ze de openbare beloften tegenspraken door vrouwen te bevelen thuis te blijven. Tienermeisjes mogen niet meer naar school. Mainstream en sociale media zijn ook beperkt.

TikTok en PUBG behoren tot de mobiele applicaties die populair zijn onder Afghanen. Door de verboden op verschillende websites zitten ze al zonder veel uitgaansgelegenheden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in