Achtervolgen geesten TikTok-gebruikers? Virale trend wekt bezorgdheid

0
112


Spoken nemen TikTok over en ouders worden gewaarschuwd dat een griezelige nieuwe trend angstaanjagend is voor jonge kinderen.

TikTok heeft in de loop der jaren een behoorlijk aantal enge trends gezien, meest recentelijk met de gruwelijke zombietrend die China besmette.

Nu zijn geesten op het bord gestapt, of beter gezegd, gezweefd om hun eigen angstaanjagende ervaring te leveren in de vorm van een nieuw filter dat het internet om de verkeerde redenen laat praten.

In de trend laten ouders hun kind hun telefoon gebruiken met een ‘spookfilter’ ingeschakeld. Kort daarna verschijnt er een spookachtige poltergeist op het scherm en begint griezelige geluiden te maken. Uit de resultaten blijkt dat kinderen rennen voor hun leven nadat ze oog in oog kwamen te staan ​​met de ghoul.

(klik hier als TikTok niet laadt)

TikTok ‘spookfilter’ maakt gebruikers bang

In één video liet een ouder hun kind in de kamer achter met het filter ingeschakeld, zodat het kind kon schreeuwen en proberen de deur te openen, bang dat het door het wezen zou worden opgegeten.

In een andere proberen een paar kinderen weg te rennen van de geest, maar ze raken in paniek als de deur niet opengaat.

(klik hier als TikTok niet laadt)

Anderen hebben veel jongere kinderen, soms te klein om te begrijpen wat er op het scherm gebeurt.

Het filter heeft er zelfs toe geleid dat de socialistische politicus Jason Barr probeert het filter van de site te verbannen. Het lijkt er echter op dat de GhostBusters niet beschikbaar waren, omdat hij rechtstreeks naar TikTok zelf ging.

“Sommige mensen zien dit als grappig, maar ik kan je verzekeren dat het niet grappig is als je een schreeuwend kind de kamer uit rent na het zien van zoiets”, zei hij tegen Belfast Live.

(klik hier als TikTok niet laadt)

“Sommige kinderen zijn versteend door dit filter en daarom heb ik contact opgenomen met het platform om het te laten verwijderen… Ik vind het echt alarmerend dat mensen kinderen op deze manier bang maken en ze schreeuwend achterlaten in een afgesloten kamer. Dit kan blijvende gevolgen voor hen hebben.”

TikTok buigt echter niet de knie. Het bedrijf zegt dat het inhoud zal verwijderen die in strijd is met de richtlijnen, maar houdt nog steeds toezicht op video’s die zijn geplaatst met de hashtag “ghostfilter”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in