ABBA, Elton John delen ‘Chiquitita’ ontmoet ‘Bennie and the Jets’ TikTok

0
172


ABBA’s Benny Andersson en Elton John voerden hun TikTok-overgangsspel op om op afstand een live-weergave van de populaire audio op de app uit te voeren die de eerste hit “Chiquitita” uit 1979 combineert met de opvallende “Bennie and the Jets” van de laatste uit 1973.

De TikTok-audio mengt naadloos de “Chiquitita” in “Bennie and the Jets”, waarbij alleen de instrumentale piano van beide nummers wordt gebruikt. In de gezamenlijke video zit Andersson aan zijn gitzwarte piano en speelt op de melodie voordat de camera overschakelt naar een paar handen op een gouden set toetsen. Terwijl het opduikt, speelt John mee, grijnzend in een op maat gemaakt trainingspak met verblinding.

@abba

Hoorde dat ‘Chiquitita’ weer trending was… met @Elton John! #ABBA #pop #piano

♬ Benny en Chiquitita – reymifasol

“Ik hoorde dat ‘Chiquitita’ weer trending was… met Elton John!” het bijschrift op het officiële ABBA TikTok-account luidt.

“Dus… wat als Benny en de Jets in ABBA waren?” de originele audio, geüpload in juni, stelt zich voor. De TikTok-gebruiker ondertitelde de bronvideo: “Voor al je prachtige zomerovergangen.” De audio is sindsdien gebruikt in meer dan 54.000 video’s op de app.

“Chiquitita” ontmoet “Bennie and the Jets” heeft beter gepresteerd dan John’s eigen catalogus op de app, zijn populairste officiële audio, “I’m Still Standing”, kwam binnen met 34.800 video’s. Maar ABBA is iets van TikTok-royalty.

De originele “Chiquitita”-audio is gebruikt in 39.000 video’s, maar zelfs dat doet niets af aan de 117.800 video’s met “Dancing Queen”, de 252.100 keer dat “Mamma Mia” is gebruikt, of de maar liefst 431.800 video’s met de soundtrack van ” Geef me! Geef me! Geef me! (Een man na middernacht).”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in