Aangepaste AR-filters maken met TikTok’s Effect House

0
109


TikTok heeft de Effect House-app uitgebracht, een platform waarmee gebruikers aangepaste augmented reality-effecten kunnen maken. AR-filters en trends verschijnen regelmatig op TikTok en slaan vaak aan bij duizenden gebruikers en makers. Nu de Effect House-app van TikTok openbaar beschikbaar is, is het gemakkelijker om ontwikkelaar te worden en de volgende virale AR TikTok-trend te creëren.

Effect House biedt een reeks tutorials met activakits om gebruikers te helpen aan de slag te gaan met het maken van elk van de soorten AR-effecten die de app ondersteunt. Van daaruit kunnen gebruikers originele 2D- en 3D-middelen verwisselen en verschillende interacties kunnen worden geprogrammeerd met visuele scripting – geen codering vereist. De beschikbare effecten zijn onder meer hand-tracking, body-tracking, head-tracking, gezichtsmaskering en morphing, actiegestuurde karakteranimatie, gezichtsanimaties ingevoegd in een virtuele scène en randomizer 2D-selectie-effecten.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

Gerelateerd: TikTok’s AI Greenscreen-filter gebruiken

Met de functie voor het volgen van de handen kunnen gebruikers objecten op elke vinger in kaart brengen en interacties toevoegen, zoals animaties en wisselende zichtbaarheid op basis van gebaren. Body tracking ondersteunt zaken als virtuele kleding die op het lichaam van de gebruiker wordt afgebeeld. Evenzo zorgt head-tracking ervoor dat items zoals geanimeerde virtuele hoeden met occlusie op het hoofd van de gebruiker verschijnen. Het gezichtsmaskereffect wordt gevolgd op de gelaatstrekken van de gebruiker, terwijl het gezichtsvervormingseffect elk gelaatstrekken kan vervormen. Deze hoofd- en gezichtsvolgeffecten ondersteunen ook gebarencontrole, zoals open en gesloten mond als interactietrigger. De overige AR-effecten voor TikTok zijn enigszins anders, inclusief de personagedriver, waarmee de gebruiker een geanimeerd virtueel personage kan besturen op basis van zijn bewegingen. Het gezichtsinzeteffect vormt het gezicht van de gebruiker tot een volledig virtuele geanimeerde scène. Ten slotte roteert de 2D-randomizer snel door een selectie van 2D-afbeeldingen, zodat de gebruiker er willekeurig een kan selecteren. De Effect House-website biedt gedetailleerde tutorials over het maken en aanpassen van al deze effecten. Nieuwe effecten kunnen vervolgens ter beoordeling worden ingediend en zodra ze zijn goedgekeurd, kunnen gebruikers hun aangepaste AR-effecten delen door te demonstreren hoe het werkt met een video op TikTok en anderen te vragen ze uit te proberen. TikTok-gebruikers kunnen bladeren en nieuwe effecten ontdekken door de app te starten, op het +-pictogram onderaan het scherm te tikken en ‘Effecten’ te selecteren om de beschikbare filters te doorzoeken.


Creëer AR-effecten voor TikTok met Effect House

Hoewel visuele scripting het voor ontwikkelaars gemakkelijker maakt om AR-ervaringen te creëren zonder code te schrijven, is er nog een beetje een leercurve voor degenen die nieuw zijn in dergelijke interfaces. Elk onderdeel wordt vertegenwoordigd door een knooppunt, dat onderling verbonden kan zijn met verschillende activa en interacties. De reeks knooppunten kan worden uitgebreid om steeds complexere interacties te creëren wanneer makers vertrouwder raken. Hoewel de 2D- en 3D-middelen die nodig zijn om nieuwe AR-ervaringen voor TikTok te creëren, niet rechtstreeks in Effect House kunnen worden gegenereerd, is het eenvoudig om dergelijke middelen samen met hun respectieve materialen, texturen en animaties te importeren.


TikTok’s Effect House biedt makers de mogelijkheid om direct betrokken te raken bij het ontwikkelen van AR-filters en effecten. Het is nu gemakkelijker dan ooit voor makers om bij te dragen aan de selectie van AR-effecten die beschikbaar zijn op TikTok. Met de beschikbaarheid van deze tools zal het spannend zijn om te zien welke nieuwe AR-trends vervolgens viraal gaan.

Bron: Effect House

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in