Aaliyah Salazar dodelijk neergeschoten tijdens het filmen van TikTok-dans

0
124


Een tienermeisje werd eerder deze maand dodelijk in het hoofd geschoten terwijl ze TikTok-video’s maakte in een huis in Colorado, aldus een rapport.

Het slachtoffer danste op video met twee andere minderjarigen toen ze op 7 augustus werd neergeschoten met een Glock 19-pistool in een huis in Monte Vista, volgens een beëdigde verklaring van een arrestatiebevel dat is beoordeeld door KRDO-TV.

In de zaak zijn drie verdachten aangehouden, waaronder twee tienermeisjes.

Een van de tienerverdachten vertelde de politie dat ze de andere verdachte het slachtoffer zag wijzen en neerschieten voordat ze het pistool op een nabijgelegen bed in het huis gooide, aldus de beëdigde verklaring.

Op de vraag of de schietpartij een ongeluk had kunnen zijn, antwoordde het meisje aan de autoriteiten: “het kan (een) ongeluk zijn”.

Een van de verdachten had toegang tot het pistool via haar vriend, die het legaal in bezit had, zo beweerde de beëdigde verklaring. Ze zou het vervolgens aan de andere twee meisjes hebben laten zien terwijl ze de video’s aan het maken waren.

Het jonge slachtoffer werd geïdentificeerd als de 14-jarige Aaliyah Salazar, vertelde haar familie aan een nieuwszender.
Het jonge slachtoffer werd geïdentificeerd als de 14-jarige Aaliyah Salazar, vertelde haar familie aan een nieuwszender.
WCNC

Een TikTok-video, opgenomen vlak voor de schietpartij, toonde het slachtoffer aan het dansen terwijl een persoon op de achtergrond “aan iets op het bed friemelt”, aldus de beëdigde verklaring.

Het slachtoffer werd geïdentificeerd als de 14-jarige Aaliyah Salazar, vertelde haar familie aan 9 News.

Emiliano Vargas, 21, werd beschuldigd van het toestaan ​​of verstrekken van een vuurwapen aan een minderjarige en de twee niet nader genoemde tieners werden geslagen met roekeloze doodslag en het bezit van een pistool door minderjarigen, aldus de politie van Monte Vista.

De twee minderjarigen kunnen maximaal zes jaar krijgen, wat de familieleden van Salazar woedend maakte, meldde 9 News.

“De frustratie die ik daarmee heb, is dat als je iemand van het leven berooft, je daar een hoge prijs voor moet betalen”, vertelde opa Gary Salazar aan 9 News. “Niet met een klap op de hand en zeggen doe het niet nog een keer.”

Vargas vertelde de politie dat hij niet in het huis was, dat eigendom was van zijn grootmoeder, toen het pistool werd afgevuurd, volgens de beëdigde verklaring. Vargas en een van de verdachten, zijn 17-jarige vriendin, wonen in het huis, meldde KRDO, daarbij verwijzend naar het document met het arrestatiebevel.

De familie Salazar wil dat de gearresteerde minderjarigen een passende straf krijgen.
De familie Salazar wil dat de gearresteerde minderjarigen een passende straf krijgen.
GoFundMe

Het wapen lag in de open lucht op een plank in de woning, aldus het politierapport en de autoriteiten zagen in mei van dit jaar ook foto’s van minderjarigen met het pistool.

Het slachtoffer en het pistool werden beide in dezelfde kamer gevonden toen de politie arriveerde, maar de autoriteiten geloven niet dat ze zichzelf heeft doodgeschoten, aldus de beëdigde verklaring.

Met Post-draden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in