9 van de beste TikTok-huidverzorgingsbeïnvloeders die u echt kunt vertrouwen

0
79


Slakken. Huid fietsen. Je gezicht ’s ochtends als eerste onderdompelen in een kom met ijswater. TikTok staat bol van de huidverzorgingstrucs, tips en trends die rechtstreeks uit de badkamer komen van mensen met een perfecte huid (en altijd bijpassende athleisure-sets). Maar als u geen expert bent, kan het moeilijk zijn om te bepalen wie gevaarlijke leugens over huidverzorging verspreidt en wie betrouwbaar is.

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Hoewel je waarschijnlijk niet met je hartgezondheid zou knoeien om een ​​trend op sociale media te testen, zou je niet twee keer moeten nadenken over het onderwerpen van je huid aan experimenten in de hoop dat het meer zal gloeien, minder zal breken en rimpels zal omkeren. Maar het advies van iedereen aannemen, ongeacht hoeveel volgers ze hebben, kan leiden tot puistjes, slechte reacties en meer.

De meeste TikTok skinfluencers bedoelen het goed. Sterker nog, ze sturen vaak belangrijke berichten naar huis.

“Ze doen geweldig werk door het belang van de zorg voor je huid, bescherming tegen de zon en het opzetten van een huidverzorgingsroutine te benadrukken,” zei Dr. Azadeh Shirazi, een gecertificeerde dermatoloog gespecialiseerd in medische, chirurgische en cosmetische dermatologie, gevestigd in La Jolla, Californië (@skinbydrazi op TikTok). “Kijken hoe ze hun persoonlijke ervaring of reis met een bepaald product of bepaalde routine delen, kan nuttig zijn voor consumenten, maar ze vertegenwoordigen geen wetenschappelijk bewijs.”

Maar sommigen zijn roekeloos. Dus hoe herken je een deskundige TikTok-maker? Je kunt hun bios controleren om te zien of ze een gediplomeerd schoonheidsspecialiste of dermatoloog zijn, hun naam snel op Google zoeken om te verifiëren, en zelfs controleer nogmaals of ze board-gecertificeerd zijn door de American Board of Dermatology. Let er ook op of de maker wetenschappelijk bewijs in zijn inhoud citeert.

“Ik deel wetenschappelijke studies en belicht klinische onderzoeken die ondersteuning bieden voor een trending hack,” zei Shirazi. “Het maken van reactievideo’s is nuttig om te ontcijferen wat feit en wat fictie is, gezien het gebrek aan bewijs achter de informatie die op sociale media circuleert. Je moet eerlijk en transparant zijn en waardevolle informatie aanleveren.”

Veel dermatologen op sociale media maken inhoud specifiek om gevaarlijke trends te bestrijden en om diegenen te bereiken die mogelijk geen huidspecialist in hun gebied hebben.

“Als dermatologen en medische experts hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid om een ​​stem te behouden op sociale platforms. Anders zal volledige afhankelijkheid en naïef vertrouwen in skinbeïnvloeders resulteren in steeds meer verkeerde informatie,” zei Shirazi. “De manier waarop ik het zie, is dat ik hier ben om te onderwijzen, zij zijn hier om te beïnvloeden.”

Shirazi’s belangrijkste huidverzorgingsadvies is? Als uw huidproblemen niet verdwijnen, zoek dan een arts die u kunt vertrouwen – offline.

Skinfluencers die verstand van zaken hebben

“Vertrouwen op [skinfluencers] voor onderwijs kan mensen ervan weerhouden om echt medisch advies en aandacht te vragen. Ik denk dat het belangrijk is om altijd contact op te nemen met een medische professional voordat je aanbevelingen opneemt van iemand die geen echte expert is met de nodige opleiding en ervaring,” legde ze uit.

Samen met Shirazi zijn hier enkele TikTok-skinfluencers die experts zijn in hun vakgebied en die het volgen waard zijn.

Dr. Camille Howard-Verovic (@dermbeautydoc)

Howard is een board-gecertificeerde dermatoloog, oprichter van de natuurlijke haarverzorgingslijn Girl+Hair, en een allround juweeltje om in je TikTok-feed te hebben (ze brengt de humor en de hete huidverzorgingstips). Bekijk haar account voor alle soorten advies, van het corrigeren van je minerale zonnebrandcrème tot het wegwerken van mee-eters in je oren.

dr. Suchismita Paulus (@drpaulderm)

Paul is een board-gecertificeerde, aan Harvard opgeleide dermatoloog, dus om te zeggen dat ze meer gekwalificeerd is dan de gemiddelde skinfluencer, is een understatement. Ze kan vooral goed uitleggen hoe je populaire trends, zoals skin cycling, effectief kunt uitproberen. Haar pagina is ook een geweldige bron voor tips over het verzorgen van een bruine huid, zoals welke exfolianten en retinol haar goedkeuring krijgen.

Dr. Joyce Park (@teawithmd)

Park is een gecertificeerde dermatoloog wiens account is de bestemming voor alles wat met SPF te maken heeft, of het nu gaat om het opnieuw aanbrengen bij het zwembad, het gebruik van een stick, spray of lotionformules of haar favoriete zonnebrandmiddelen voor het gezicht. Ze plaatst ook veel over huidverzorgingstrends op TikTok, zoals of je deodorant wel of niet als primer moet gebruiken.

dr. Muneeb Shah (@dermdoctor)

Als je van relativering houdt met je huidverzorgingsinzichten, dan is Shah de skinfluencer voor jou. Hij is een praktiserende dermatoloog die niet bang is om af en toe een gekke video te posten. Maar meestal zie je hem reageren op skinfluencer-trends, uitsplitsen welke ingrediënten geschikt zijn voor welk huidtype en huidaandoeningen uitleggen.

Dr. Adeline Kikam (@brownskinderm)

Kikam is een andere door het board gecertificeerde dermatoloog die geweldige inhoud heeft voor volgers die net beginnen met huidverzorging (zoals hoe je je huidverzorgingsroutine kunt opbouwen) en video’s over veelvoorkomende klachten, zoals een droge huid in de winter. Maar haar focus ligt op het verzorgen van de huid van zwarte en bruine mensen, met veel om op te letten bij het vinden van zonnebrandmiddelen zonder witte zweem, waarom je nog steeds SPF en natuurlijke haar- en hoofdhuidverzorging nodig hebt.

Dr. Chris Tomassian (@dr.tomassian)

Tomassian heeft niet voor niets 1,6 miljoen volgers – zijn video’s zijn snel, to the point en gemakkelijk te verteren (in wezen is zijn account het beste om naar te verwijzen als je in Target staat en niet zeker weet wat je moet kopen voor je hormonale acne). Hij doet productaanbevelingen en behandelt veelvoorkomende zorgen. Je kunt antwoorden op zoveel vragen vinden door snel door zijn archief te bladeren.

Dr. Angelo Landriscina (@dermangelo)

Als uw “Voor jou” -pagina iets met huidverzorging te maken heeft, herkent u deze door het bestuur gecertificeerde dermatoloog waarschijnlijk. Hij is een zelfverklaarde “derm daddy” en plaatst reactievideo’s op de routines, productaanbevelingen en meer van andere skinfluencers. Dit is de maker voor jou als je een “yay” of “nee” wilt over trending topics.

Dr. Lindsey Zubritsky (@dermguru)

Zubritsky is een gecertificeerde dermatoloog die veel “als je dit hebt, probeer dat”-video’s plaatst, veelvoorkomende huidproblemen identificeert en productaanbevelingen doet om te helpen. Ze deelt ook tips over het verzorgen van je huid als een dermatoloog, ontkracht mythen en deelt ander advies dat je graag wilt horen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in