8 TikTok-trends die vorm zullen geven aan doe-het-zelf en woondecoratie in 2023

0
62


Scott voorspelt dat limewash de schildertechniek zal zijn om naar uit te kijken in 2023. “We zullen unieke toepassingen van limewash zien, zoals de cloudtechniek om het uiterlijk van oude versleten muren te creëren”, zegt hij. “Door kalk op verschillende manieren in lagen aan te brengen, kun je binnen een paar dagen het uiterlijk van 200 jaar oude muren krijgen.”

5. Geruite patronen

TikTok-inhoud

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site waar deze vandaan komt.

Het bewijs dat eenvoudige patronen een grote impact kunnen hebben, ruitjesprints hebben een moment – en dat moment zal doorgaan in 2023. Lisa Buhler, de oprichter van de modellijn Lisa Says Gah, gelooft dat mensen zich aangetrokken voelen tot ruitjesprints omdat het allemaal om vreugde. Ze beschrijft het als een “feel-good print” die symmetrisch maar leuk is. Haustile gaat nog een stap verder met een kromgetrokken ruitjestegel die eruitziet als iets uit een illustratie van MC Escher.

Interieurontwerper en doe-het-zelfexpert Emily Shaw, onder haar TikTok-volgers bekend als @emilyrayna, is een voorstander van deze trend. Toen ze aan haar ‘voorbereidingskamer’ werkte, koos ze voor een guldenroede-en-witte ruitjesprint – met een budgetvriendelijke draai. “Ruitprint is op verschillende manieren overal in TikTok populair, dus ik wilde een manier vinden om de trend functioneel te maken”, zegt ze.

Shaw kocht een houten kist van Michaels en schilderde die in dezelfde tint als de gouden schijven. Daarna bevestigde ze het aan de muur, waardoor er een dimensie ontstond en een slim opberghoekje voor ringen. “Emily, dit is geniaal”, reageerde een TikTok-volger. Akkoord.

6. Meerdere ontwerpthema’s combineren

TikTok-inhoud

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site waar deze vandaan komt.

Volgens het rapport Design Trends 2023 van de National Kitchen & Bath Association (NKBA) is een van de nieuwe trends dit jaar het combineren van meerdere designthema’s om een ​​unieke stijl te creëren. Bijvoorbeeld organisch ontmoet modern, of boerderij ontmoet modern.

De in Boston gevestigde doe-het-zelfexpert Julie Sousa van @the_avantgarde omarmde deze stijlmixtrend in een recent herontwerp van een appartement met haar assistent Gigi Rodriguez. Sousa zegt dat de belangrijkste stijl waar ze naar op zoek waren eigentijds was, dus kozen ze dienovereenkomstig voor de grotere stukken: de bank, de stoel, de salontafel, de staande lampen en de spiegels. Zoals Sousa verder uitlegt: “De eclectische elementen komen uit kleinere stukken zoals de kunst aan de muur, de gouden lijsten en het gebruik van gedurfde kleuren in de ruimte.” Bij elkaar genomen zorgen de complementaire stijlen ervoor dat de ruimte gemoderniseerd en gepersonaliseerd aanvoelt.

7. Creëer spa-achtige badkamers

TikTok-inhoud

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site waar deze vandaan komt.

Sinds het begin van de pandemie is de collectieve stress toegenomen en moet deze nog worden verminderd. Het is logisch dat mensen zijn geïnspireerd om rustgevende, hotelachtige sferen in hun eigen huis te creëren, vooral als ze nog steeds niet zoveel reizen als vroeger. NKBA ontdekte dat spa-achtige badkamers die “de ervaringen van huiseigenaren verbeteren” een van de grootste trends voor 2023 zijn.

Met zijn houten panelen, rustgevende verlichting en weelderige plantenmuur ging de vernieuwde badkamer van Sousa viraal op TikTok, met meer dan 2,1 miljoen views. “Ik wilde echt dat het een spa-achtig gevoel zou krijgen, een plek waar ik aan het einde van een lange dag naartoe kon gaan en helemaal tot rust kon komen met een bad”, zegt ze. Omdat de badkamer geen ramen had, vond Sousa dat groen de perfecte manier was om de humeurigheid van het zwarte plafond te contrasteren, om nog maar te zwijgen van het ontbreken van ramen. “We associëren groen vaak met een gevoel van frisheid, vooral in combinatie met water en wat is een betere plek in huis dan in een badkamer om die perceptie van frisheid en reinheid te creëren?” zij vraagt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in