8 TikTok-gezondheidstrends om over te slaan

0
30


Gezondheidsrages vormen enkele van de meest populaire TikTok-video’s. Veel gezondheidssuggesties worden viraal bekeken, maar er zijn er maar weinig die ronduit gevaarlijk zijn.

Hier zijn acht TikTok-gezondheidstrends die onze expert zegt dat je moet overslaan.

1. Mond tapen

De hack: De mond dicht plakken terwijl u slaapt om het snurken te verbeteren en een slechte adem te verminderen.

Waarom je moet overslaan: Hoewel er tal van voordelen zijn aan neusademhaling, gebruiken artsen deze methode niet om slaapstoornissen of andere kwalen te behandelen. “Mondtape kan leiden tot belemmerde ademhaling, slaapverstoring of huidirritatie”, zegt huisarts, Timothy Wuu, MD. “Als u ’s nachts moeite heeft met ademhalen door uw neus, overleg dan met uw arts over veilige behandelingsopties.”

2. Vabbing

De hack: Gebruik vaginaal vocht als parfum zodat de natuurlijke feromonen van je lichaam gemakkelijker mogelijke partners kunnen aantrekken.

Waarom je moet overslaan: Dit is onhygiënisch en kan een slechte lichaamsgeur veroorzaken die het tegenovergestelde effect van aantrekking zal veroorzaken. Er is nog steeds veel discussie over of mensen zelfs feromonen hebben, en het orgaan bij zoogdieren om dergelijke geuren te detecteren (het vomeronasale orgaan genoemd) functioneert nauwelijks bij mensen.

3. Knoflook in je neus

De hack: Een teentje rauwe knoflook in je neus stoppen om je congestie op te ruimen.

Waarom je moet overslaan: Het kan het probleem verergeren. De geur van knoflook is irriterend voor je neus, waardoor je neus meer slijm gaat produceren dan je al had. “Het kan ook leiden tot andere problemen, zoals uitslag in je neus of een infectie als een klein stukje in je neus vast komt te zitten”, zegt dr. Wuu.

4. Slijmvissen

De hack: Graaf slijm uit uw ogen met uw vinger of wattenstaafjes.

Waarom je moet overslaan: Door het slijm in uw ogen te verwijderen, komt het slijm in grotere hoeveelheden terug. “Slijm is bedoeld om het oog te beschermen, en constante verwijdering kan je ogen blootstellen aan infecties en trauma’s als gevolg van het visproces met je vinger of een ander instrument”, zegt dr. Wuu.

5. Citroenkoffie voor gewichtsverlies

De hack: Voeg citroen toe aan je koffie om vet te verbranden.

Waarom je moet overslaan: Deze gezondheidstrend is niet per se gevaarlijk, maar het smaakt verschrikkelijk en werkt niet. Er is geen bewijs dat citroen in je koffie vet verbrandt.

6. Droog scheppen voor een training

De hack: Consumeer een schep droog pre-workout eiwitpoeder zonder vloeistof voor een training, zodat je lichaam het poeder sneller kan opnemen en je een betere training kunt geven.

Waarom je moet overslaan: Dit is extreem gevaarlijk. Het kan leiden tot ademhalingsproblemen en zelfs hartaanvallen. “Deze poeders zijn ontworpen om langzamer door vloeistof te worden geconsumeerd”, zegt Dr. Wuu. “Pogingen om dit proces te versnellen, kunnen ernstige gevolgen hebben.”

7. Zonnebrandcrème contouren

De hack: Breng strategisch zonnebrandcrème aan op het gezicht om contourlijnen te creëren. Hierdoor kun je je contouren make-up routine overslaan.

Waarom je moet overslaan: Dit vormt een risico voor uw huid. “Elke kleur betekent dat je huid is beschadigd”, zegt Dr. Wuu. “Bovendien wordt het contouring-effect niet echt bereikt met deze techniek, omdat het onmogelijk is om te bepalen hoe de zon op je gezicht zal vallen.”

8. Kip koken in koude medicatie

De hack: Kip koken in een koud medicijn zoals NyQuil.

Waarom je moet overslaan: Door een medicijn te koken, kan het veel geconcentreerder worden en op andere manieren de eigenschappen ervan veranderen. Zelfs als u de kip niet eet, kan het inademen van de dampen van het medicijn tijdens het koken ervoor zorgen dat er veel medicijnen in uw lichaam komen, wat uw longen kan beschadigen.

Volgende stappen en bronnen:

Het materiaal dat via HealthU wordt verstrekt, is uitsluitend bedoeld als algemene informatie en mag het advies van uw arts niet vervangen. Raadpleeg altijd uw arts voor individuele zorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in