6 TikTok-lunchbox-hacks voor eenvoudige voorbereiding op school

0
63


Wanneer een nieuw schooljaar begint, is het gemakkelijk om terug te vallen in dezelfde oude gewoonten met lunchpakketten – week in week uit dezelfde nietjes aanbieden.

Maar met een paar tweaks en receptideeën kun je heerlijke en voedzame selecties maken die ook mooi zijn om naar te kijken.

Op TikTok zijn er veel geweldige tips voor eenvoudige recepten, snacks en organisatiehacks om ouders te helpen.

Hier zijn zes ideeën om je lunchbox-inspanningen terug naar school te inspireren …

1. Snijd wat appeldonuts in stukjes

In plaats van te rommelen met een onhandige (en zeer scherpe) appelboor, snijd je horizontale plakjes en gebruik je een mini-koekjessnijder om het midden te verwijderen, waardoor schattige kleine appel ‘donuts’ worden gemaakt die helpen bij het belangrijke vijf-per-dag-fruit van kinderen en vegetarische porties.

2. Rijg wat fruitspiesjes aan

Een andere manier om je vijf-per-dag aantrekkelijker te maken, zijn fruitspiesjes die gemakkelijk te maken zijn en in lunchboxen passen – rijg gewoon bessen of blokjes fruit op houten stokjes en je bent klaar.

Je kunt echt creatief worden door veel verschillende soorten fruit te gebruiken voor creatieve regenboogkleurige spiesjes of door interessante vormen uit te snijden.

3. Havermoutpannenkoekjes in plaats van sandwiches

@funkytartines Spinaziepannenkoekjes in een regenbooglunchbox 🌈 #lunchboxideas #yumboxlunch #vegetarianlunch #vegetarianlunchideas #snackideas #healthylunchideas #healthykidsfood #repassain #gezondelunch #schoollunch #packinglunch #lunchpacking #healthypancakes #spinazie-Spinach9

Een slimme manier om meer vezels, eiwitten en ijzer in het dieet van uw kinderen te krijgen, kunnen snelle en gemakkelijke hartige havermoutpannenkoekjes (waar u spinazie aan kunt toevoegen voor extra vitamines) worden gecombineerd met roomkaas of hummus om een ​​gezonder alternatief te creëren voor gesneden witbrood sarnies.

4. Gebruik cupcakevormpjes als verdelers

Geweldig voor het toevoegen van mini-porties van bessen, noten, olijven, gehakt fruit of groenten en dipsauzen, plastic cupcake vormpjes passen precies in lunchboxen en zijn gemakkelijk te wassen en opnieuw te gebruiken.

5. Broodjes sushi rollen

@abc.lunchies Rainbow 🌈 Sandwich Sushi Rolls #yumbox #eattherainbow #colourfulfood #kidsfoodideas #schoollunch #schoollunchbox #lunchboxideas #sushisandwich ♬ Give It to Me Like – Official Sound Studio

Geïnspireerd door Japanse makibroodjes, nemen deze sandwichalternatieven minder ruimte in beslag in lunchboxen, waardoor er meer ruimte is voor gezonde snacks.

Begin door je brood plat te maken met een deegroller, voeg je vulling toe (dingen zoals tonijn- of eiermayo, roomkaas en hummus werken goed), rol stevig op en snijd dan in hapklare brokken.

6. Maak ontbijt voor de lunch

Bak mini-pannenkoeken op zondag in batches, zodat je een ‘ontbijt voor lunch’-box kunt maken met de favoriete toppings van je kinderen in aparte vakken, of het nu gaat om ham en geraspte kaas, bananen en pindakaas, of aardbeien en hazelnootpasta.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in