6 Aan uw kant: consumentenvertrouwen, bescherm uw privacy op Tik Tok – ABC 6 News

0
110


(ABC 6 News) – Het is een van de populairste apps op miljoenen telefoons; De video’s van TikTok worden over de hele wereld bekeken en gebruikers kunnen er geen genoeg van krijgen.

Maar welke persoonlijke informatie deel je met TikTok en hoe kun je jezelf online beschermen? Consumer Reports toont u de TikTok-privacy-instellingen die u nu moet aanpassen.

Of je nu nieuw bent bij TikTok of al jaren video’s bekijkt, volgens Consumer Reports is het misschien tijd om na te denken over het aanpassen van de standaard privacy-instellingen van de app.

Begin met wie je profiel kan zien.

“Het instellen van je hele TikTok-account op privé is een geweldige manier om een ​​beetje meer controle te krijgen over wie de dingen op je profiel kan zien”, zegt Thomas Germain, Consumer Reports.

Hoewel TikTok een bedrijf voor sociale media is, verdient het zijn geld met advertenties, net als Twitter, Facebook en Instagram.

“Iets dat echt waardevol is voor technologiebedrijven, is het opbouwen van een enorm netwerk van iedereen die je kent – je vrienden, je familie, je collega’s”, zegt Germain. “En ze presenteren het als een manier om je kennissen op TikTok te vinden, wat geweldig kan zijn, maar het geeft de technologiebedrijven ook veel informatie over jou en dat wil je misschien niet doen.”

Schakel die instellingen uit om ervoor te zorgen dat de app geen toegang heeft tot uw contacten of Facebook-vrienden.

Net boven die instelling kun je TikTok vertellen om je account niet voor te stellen aan je contacten, Facebook-vrienden en anderen, dat wil zeggen, als je niet geïnteresseerd bent in het hebben van volgers op het platform.

TikTok en andere bedrijven gebruiken meer dan alleen informatie over je vrienden en familie voor hun gerichte advertentiecampagnes.

“Je beseft het misschien niet, maar TikTok heeft code verspreid over het hele internet op websites en apps om gegevens te verzamelen over dingen die je doet als je niet op TikTok bent”, zegt Germain. “Nu kun je niets meer doen om dat helemaal te stoppen, maar je kunt een instelling gebruiken om te bepalen of TikTok die gegevens kan gebruiken voor gerichte advertenties. en dat is een goed idee om je privacy te beschermen.”

Om jezelf te beschermen tegen hackers, niet alleen op TikTok, maar ook op andere apps, zegt CR dat een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is het instellen van multi-factor authenticatie. Germain legt uit: “dat is dat ding waar ze je een code sturen, juist, via een sms of een e-mail. dus je hebt niet alleen je wachtwoord nodig, maar ook toegang tot je telefoon of je e-mailaccount om binnen te komen.”

Het is die extra beveiligingslaag die veel doet om de slechteriken buiten te houden. CR zegt ook dat, hoewel deze instellingen zullen helpen, je nooit totale privacy kunt verwachten bij het gebruik van sociale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in