57-jarige inwoner van Algonquin 2,7 miljoen TikTok-volgers heeft? Maak je een grapje?

0
22


Twee jaar geleden had Darryl Postelnick amper van TikTok gehoord.

Vandaag heeft de 57-jarige inwoner van Algonquin 2,7 miljoen volgers op het sociale mediaplatform dankzij zijn “Cooking with Darryl”-video’s.

Maak je een grapje?

Zijn kenmerkende uitdrukking lenend – “RU Kidding me” is letterlijk een handelsmerk van Postelnick – de opkomst van TikTok-superster is niets minder dan verbluffend. Naast het aantrekken van een internationale aanhang, is Postelnick ook verschenen in de Kelly Clarkson Show, de Today Show en andere lokale en nationale televisieprogramma’s.

“Het explodeerde gewoon in iets groters dan ik ooit had verwacht”, zei hij.

En dit is zijn tweede baan.

Postelnick was lange tijd corporate executive bij onder meer Disney, Microsoft en is nu consultant en senior vice-president voor het in Londen gevestigde Opia Limited. Als hij klaar is met de ochtendvergaderingen met buitenlandse collega’s, is het tijd om video’s te maken waarin hij van alles maakt, van smashburgers tot pittige mac en cheese.

De nuchtere aanpak van Postelnick heeft een snaar geraakt, ondanks dat een groot deel van het TikTok-publiek half zo oud en jonger is. De roem heeft geleid tot goedkeuringsovereenkomsten, erkenning bijna overal waar hij komt en een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

“Ik was niet op Facebook, Instagram, iets anders dan LinkedIn”, zei hij. “Nu is alles veranderd.”

Virale chili

Het begon in 2020 toen een vriend Postelnick kennis liet maken met grappige TikTok-video’s. Ze waren zo grappig dat hij besloot zijn eigen account aan te maken.


        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        

Zijn dochter Lindsey, toen 13, zag het account van haar vader en vroeg of ze een video met hem wilde maken over zijn passie voor koken. Aanvankelijk terughoudend, stemde Postelnick in met een shoot waarin hij roerbak met rundvleesbroccoli maakte, zolang Lindsey zorgde voor het filmen, monteren en posten.

De video kreeg eencijferige weergaven, voornamelijk van Lindsey’s vrienden.

Het duo filmde een paar dagen later opnieuw, dit keer van Postelnick die bonenloze chili maakte. Hij dacht er later niet meer aan en ging naar het huis van een buurman om naar een wedstrijd van Chicago Bears te kijken.

Lindsey sms’te hem dat de video al na een paar minuten 1000 keer bekeken was. Al snel bereikte het 10.000, toen 20.000, toen meer en meer in een echt viraal moment.

De tweelingkinderen van Postelnick aan de Arizona State University, David en Lexi, namen contact met hem op om te zeggen dat hun vrienden de video op TikTok hadden gevonden. Het werd uiteindelijk 4,4 miljoen keer bekeken.

“Ik heb de chili gefilmd omdat mijn familie daar dol op is”, zei Postelnick. “De reactie was gewoon ongelooflijk. Sommige mensen haatten het. Sommige mensen vonden het grappig. Maar iedereen begon te kijken.

“Tegen de tijd dat ik drie uur later thuiskwam, stond het al op 1,5 miljoen”, zei hij.

Binnen een paar maanden werd het eenmalige een nieuwe zakelijke kans. Tussen het draaien en trommelen van zijn spatels, het drinken van bier en wijn, gekke fouten en gastoptredens van vrienden en familie, vond Postelnick een publiek.

Hoeveel publiek? Een video van één minuut waarin hij gebakken rijst met garnalen maakt, is 32,9 miljoen keer bekeken.

Zijn ‘hou je me voor de gek’-signoff leidde tot het handelsmerk en een merchandisingbonanza. Voedsel-, keuken- en kledingbedrijven deden een beroep op hem om hun producten te pitchen. Hij heeft momenteel deals met Walmart, Bacon Up en Rhoback activewear met meer partnerschappen in het verschiet.

Postelnick had nooit gedacht iets gemeen te hebben met de Kardashians, maar plotseling werd hij een influencer met zijn eigen productlijn op cookingwithdarryl.com. Hij heeft zelfs een RU Kidding Me IPA-bier via de Saugatuck Brewing Company.

“Het is best gaaf om je eigen bier te hebben,” zei hij. “Dat is zeker iets wat ik nooit had verwacht.”

Lexington naar Londen

Overal waar hij komt, lijkt het erop dat Postelnick wordt begroet met dezelfde opmerking: jij bent de TikTok-man!

“Elke dag,” zei hij. “Ik zet gewoon mijn hoed op en zweet, en ik heb nog steeds al deze mensen die naar me toe komen voor selfies.”

Tijdens een achtervolgingsreis naar de Universiteit van Kentucky in Lexington konden hij en zijn vrouw, Karen, niet eens aan een bar gaan zitten vanwege de rij mensen die met Postelnick op de foto wilden. Soortgelijke reacties begroetten hem tijdens een bezoek aan Las Vegas.

Bekend zijn in de plaatselijke bar is één ding, maar hij wist dat hij zich in onbekend vaarwater bevond toen mensen hem herkenden tijdens een zakenreis naar Londen.

Hij geniet nog steeds van de rit, maar elke dag brengt hij de druk om het aantal kijkers vast te houden en een groeiend aantal sponsors tevreden te stellen. De deadlines zijn lang niet zo dreigend als in de zakenwereld, maar er is nog genoeg te doen met alle niet-glamoureuze aspecten van het runnen van een bedrijf.

Omdat Lindsey het druk heeft met activiteiten als tweedejaars op Jacobs High School, nam Postelnick stagiaires in dienst om te helpen met alle verantwoordelijkheden. Honderden video’s later worstelt hij soms met receptideeën en leunt hij op vrienden voor gerechten die klaar zijn voor zijn kenmerkende tweaks.

Hij weet niet zeker hoe lang hij doorgaat, maar Postelnick plaagt al toekomstige inspanningen met zijn video’s. Volgens Postelnick staan ​​er echte “RU Kidding Me”-dingen aan de horizon.

En zolang mensen blijven kijken, blijft hij koken.

“Als het morgen zou verdwijnen, zou ik dat goed vinden,” zei Postelnick. “Maar voor nu is het geweldig.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in