5 tips om TikTok te gebruiken om uw bedrijf te laten groeien

0
22


Wat is het geheim om de kwartaalomzet van uw bedrijf met 50% te verhogen?

Een groene uilenkostuum aantrekken, twerken voor een iPhone en het eindproduct op TikTok plaatsen.

… Tenminste, dat is wat afgelopen herfst werkte voor de taalleerapp DuoLingo nadat ze Zaria Parvez, een recent afgestudeerde student, hadden aangenomen als hun coördinator voor sociale media. Toen Parvez afgelopen september zag dat de mascotte van het bedrijf, een groene uil genaamd Duo, op kantoor zat, besloot ze de draak te steken door een TikTok te maken.

Het ontplofte.

Terwijl Parvez inhoud bleef maken, veranderde ze Duo in een personage – een losgeslagen uil die mensen onder druk zet om de dagelijkse taallessen van de app te voltooien en daarnaast flirt met Dua Lipa. Niet alleen zijn de TikTok-volgers van DuoLingo in één jaar tijd gegroeid van 50.000 tot bijna 5 miljoen, maar ook de winst. De omzet van het bedrijf in het tweede kwartaal steeg jaar op jaar met meer dan 50 procent tot $ 88,4 miljoen.

Het is een mooi, zij het vreemd, zakelijk succesverhaal, een verhaal dat de rest van de bedrijfswereld de aandacht heeft getrokken en de vraag heeft gesteld: “Is dat echt alles wat nodig is?”

Nou ja…. Maar ook niet helemaal.

Met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers biedt TikTok een geweldige kans voor bedrijven om een ​​band met hun klanten op te bouwen en tegelijkertijd hun producten en diensten op de markt te brengen voor nieuwe gemeenschappen over de hele wereld. Korte, visuele en nieuwe inhoud gedijt goed op de For You-pagina van het platform, een oneindig wiel van life-hacks, trendy teksten en betoverende dansen die speciaal zijn gericht op de persoon die aan de andere kant van het scherm scrolt.

Dat gezegd hebbende, is de leegte van twerkende uilen op TikTok al opgevuld. Om uw bedrijf viraal te laten gaan op het platform, moet u uw eigen slimme marketinghack maken. Hier zijn vijf tips om je te helpen een TikTok-pagina te maken die je merk verbetert zonder dat het cringy is.

1. Gebruik de niche van uw bedrijf om nieuwe informatie te verstrekken

Toen TikTok in 2017 voor het eerst van start ging, swipen gebruikers voor de nieuwste danstrends en belachelijke uitdagingen. Naarmate echter meer mensen en bedrijven zich bij de app voegden om originele inhoud aan te bieden, werd het platform ook een hub voor een breed scala aan praktische en inzichtelijke informatie. Net zoals Twitter een nieuwshub werd voor millennials, biedt TikTok een plek voor het Gen Z-publiek om te leren over onderwerpen die hen interesseren, zoals het onderhouden van mentaal, fysiek en financieel welzijn en het uitvoeren van doe-het-zelfprojecten voor thuis.

Jesse Gre Rubinstein, oprichter van digitaal mediabureau Hello There Collective, zegt dat “viraal gaan op TikTok niet alleen gaat over vermakelijk, grappig en belachelijk zijn. Gen Z gebruikt nu TikTok als zoekmachine om informatie te vinden… Dit biedt een grote kans om uw gemeenschap te onderwijzen en te benadrukken hoe u in de branche gezaghebbend bent.”

Rubinstein stelt voor dat bedrijven hun merk versterken via TikTok door video’s te maken die veelgestelde vragen beantwoorden en anderen uit te nodigen om deel te nemen. Door gebruik te maken van een aantal functies van TikTok, zoals het vastzetten van een opmerking of het naaien van een viraal geluid aan het begin van video’s, wordt niet alleen inhoud gemaakt, maar wordt ook contact gemaakt met het brede scala aan gemeenschappen van het platform.

2. Wees probleem- en persoonsspecifiek

De bepalende functie van TikTok is de “voor jou”-pagina, die een algoritme gebruikt om gebruikers inhoud te tonen die in de loop van de tijd meer op hun interesses is afgestemd. Met andere woorden, mensen scrollen door TikTok om in contact te komen met media die aan hun behoeften voldoen en rechtstreeks verband houden met hun interesses.

Of uw bedrijf zijn product nu op de markt brengt via zijn eigen inhoud of via sponsoring, Rubinstein benadrukt hoe belangrijk het is om uit te leggen hoe het product specifieke demografische groepen kan helpen.

“In plaats van het probleem en de oplossing over alle demografische groepen van consumenten te verdelen, is het essentieel om de unieke uitdagingen van elke doelgroep te benadrukken en de verschillende manieren te delen waarop het product of de dienst kan ondersteunen”, zegt ze.

Niet alleen laat probleem- en persoonsspecifieke inhoud zien hoe uw product specifieke consumenten kan helpen, het toont ook uw aandacht voor hun onvervulde behoeften, waardoor de kans groter is dat ze contact maken met uw merk.

3. Geef prioriteit aan inhoud boven advertenties

Gen Z kan dwars door de façades en gimmicks van bedrijven heen kijken. In plaats daarvan verbinden ze zich met inhoud die kwetsbaar, rauw en authentiek is. Promoot uw product niet rechtstreeks en laat in plaats daarvan de verborgen en meer emotionele aspecten zien achter waar uw werk over gaat. Wat vindt het bedrijf belangrijk? Hoe is de bedrijfscultuur? Om steun te krijgen van jonge consumenten moet je laten zien hoe je meer creëert dan alleen een dienst of product. Hoe gebruikt uw bedrijf zijn platform om het goede in de wereld te verspreiden of te vechten voor zinvolle doelen?

Onthoud dat u aan consumenten levert niet baanbrekend hoeft te zijn. Goede, humoristische content in de wereld zetten is genoeg om TikTok-gebruikers dol te maken op je bedrijf en je werk daarmee te ondersteunen.

4. Spring op de nieuwste TikTok-trends

Het volgen van TikTok-trends lijkt veel op het volgen van de nieuwscyclus, maar meestal minder schokkend. Wat relevant wordt en relevant blijft, verandert dagelijks, dus het is belangrijk om tijd te besteden aan meer dan alleen het plaatsen van de inhoud van uw bedrijf. Maak er een punt van om TikTok’s Creative Center te bezoeken om een ​​idee te krijgen van populaire liedjes, hashtags en video’s. Vanuit zakelijk oogpunt lijkt dit misschien oppervlakkig onderzoek, maar de taal van TikTok kunnen spreken maakt het verschil als het gaat om contact met consumenten.

5. Consistentie telt

Rome is niet op een dag gebouwd, en een succesvolle TikTok-pagina ook niet. Natuurlijk zijn er video’s die wel viraal gaan. Maar om een ​​virale video te krijgen, moet je onderweg veel blindgangers maken. Hier zijn enkele tips die u zullen helpen efficiënte inhoud te maken zonder de output te verzanden.

Oogst de hersenkracht van uw bedrijf

Verzamel alle creatievelingen die je op kantoor kunt vinden en plaats ze in een ruimte waar hun brainstormvaardigheden synergie kunnen creëren. Maak na de bespreking een lijst met ideeën die u kunt gebruiken om inhoud te genereren. Wat zijn de overlappingen? Hoe meer ideeën je hebt, hoe beter. Onthoud dat het behouden van een typische toon voor elk een sterker merk en een sterkere aanwezigheid in de app zal opleveren.

Batch uw werklast

Hoe leuk het ook mag lijken om de hele dag TikTok-video’s te maken, het kan behoorlijk vervelend zijn als het niet efficiënt wordt gedaan. Zodra je een uitgebreide lijst met ideeën voor inhoud hebt, kun je overwegen om je werklast in batches te verdelen door die ene stap van het proces voor meerdere video’s op een dag te voltooien. U kunt bijvoorbeeld op maandag video-ideeën ontwikkelen, de inhoud op dinsdag filmen en op woensdag posten, om een ​​gestructureerde manier te creëren om een ​​consistente output van media te publiceren. Met TikTok kunnen zakelijke en makersaccounts hun berichten van tevoren plannen, waardoor bedrijven hun sociale media weken of maanden van tevoren kunnen plannen.

Post regelmatig (maar niet te veel)

Wat het betekent om “consistent te posten” op TikTok verschilt van bedrijf tot bedrijf. Dat gezegd hebbende, beloont het algoritme van TikTok makers die vaker posten. Met andere woorden, hun inhoud zal eerder viraal gaan. Post in het begin minstens één keer per dag en noteer uw mening en publieksbetrokkenheid. Begin vanaf daar te experimenteren door video’s op verschillende uren of meerdere keren per dag te plaatsen. Een goede vuistregel is om niet meer dan vier video’s per dag te posten. Meer dan dit en u loopt het risico uw publiek te spammen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in