5 TikTok-dj’s die het spel op sociale media veranderen

0
76


Deze vijf muziektechnologische tovenaars zorgen voor een revolutie in de digitale muziekwereld, één zieke mix tegelijk.

van LANDR

TikTok DJ’s zijn de nieuwste groep makers die veranderen wat het betekent om online muziek te maken.

Inmiddels zijn we allemaal gewend aan het vermogen van TikTok om nieuwe artiesten en producers naar een hoger niveau te tillen met zijn virale mechanica.

Maar dj’s komen ook massaal naar het platform om hun vaardigheden te laten zien en hun aanhang te laten groeien.

Dus waar gaat de TikTok DJ-scene over? Kun je zelfs een echte DJ zijn op een app voor sociale media?

Voor dit artikel vroegen we vijf opkomende TikTok-makers naar de groeiende rol van sociale media bij het dj’en en hoe het is om nummers te draaien op ’s werelds snelstgroeiende muziek-app.Hete tip: Wil je je muziek op TikTok krijgen? LANDR Distribution is de beste manier om toegang te krijgen tot de virale app en betaald te worden voor je streams.Meer informatie

Wat is TikTok DJ-en?

Op TikTok posten makers zichzelf met behulp van hun DJ-mixer en controller-setups om mixen, mashups en dansbare clips te maken.

Sommigen posten onverwachte nummercombinaties, terwijl anderen virtuoze overgangen, drops en breaks maken.

De afhankelijkheid van de app van trending audio maakt het een natuurlijke oplossing voor DJ’s, omdat ze gemakkelijk virale tracks en geluiden in hun inhoud kunnen verwerken.

Tijdens de wereldwijde pandemie werd dj’en op TikTok bekend als een manier voor het publiek om verbonden te blijven met de clubcultuur, terwijl gezondheidsbeperkingen het onmogelijk maakten om persoonlijk te feesten.

Maar de trend lijkt een blijvertje te zijn, waarbij in ieder geval een deel van het publiek voor traditionele DJ-sets online een thuis vindt.

Sommige luisteraars volgen deze accounts om nieuwe nummers en nieuwe versies van oude klassiekers te vinden, terwijl anderen gewoon de goede vibes en een vriendelijke aanwezigheid op de decks waarderen.

DJ’en op sociale media: 5 makers delen hun gedachten

Ondanks het groeiende publiek op sociale media, zitten veel TikTok-dj’s gevangen tussen de energie van livesets en de mogelijkheid van viraal succes op de app.

Het integreren van de twee ervaringen is zelfs een belangrijk punt voor de TikTok-dj’s waarmee we spraken.

Hier zijn 5 makers over de uitdagingen, voordelen en verschillen tussen live en online DJ’en.

Jovynn

“DJ-en op sociale media is meer gericht op inhoud, in plaats van me te concentreren op een gemeenschap van een publiek zoals ik normaal zou doen in een club/locatie, breng ik mijn creaties naar de wereld, en dat moet worden aangepast aan de meerderheid van de favoriete nummers van de wereld.”

“Dit betekent dat ik meer tijd heb om met ideeën en overgangsmethoden te komen, terwijl als dit live zou worden gedaan – het veel snel denken vereist en het soms niet zo goed werkt als zonder oefening.”

“Voor sociale media zijn makers beperkt in termen van de duur van onze inhoud. Omdat de meeste TikTok-gebruikers een korte aandachtsspanne hebben, moeten we een snelle en sterke impact maken om de aandacht van het publiek binnen een bepaalde tijdsperiode te trekken – dit kan soms een uitdaging zijn omdat niet alle mashups kort goed klinken.”

“Sociale media stellen anderen ook in staat om geluiden op te slaan en opnieuw te gebruiken. Als het trends vertoont, kan het mogelijk de streamingnummers naar de nummers brengen die ik heb gebruikt. Live-overgangen zijn meer bedoeld voor het publiek om de vibes naar voren te brengen, en worden meestal niet opgenomen tenzij het gepland is.

Joce Golvend

“Djen op social media versus in clubs is heel anders. Om ervoor te zorgen dat video’s het goed doen op sociale media, moet je op de hoogte blijven van wat online trending is en dingen proberen te doen die nog niet eerder zijn gedaan.’

“Mensen willen ook snellere mixen omdat video’s kort zijn. Terwijl je in clubs meer vrij bent om te doen wat je wilt en je niet per se hoeft te conformeren aan de huidige trends.”

“Sociale media hebben veel invloed gehad op mijn carrière, omdat ik het gevoel heb dat het heeft geholpen om mijn naam bekend te maken en dat mensen in andere landen over mij kunnen horen. Ik heb het gevoel dat de meeste van mijn internationale boekingen tot nu toe afkomstig zijn van het zien van mij op Instagram of TikTok, wat echt cool is. Ik heb het gevoel dat alle dj’s moeten proberen zichzelf op sociale media te plaatsen, omdat je nooit weet wie er kijkt.”

Nick Ruff

“Ik heb het gevoel dat DJ-en op sociale media je in staat stelt om een ​​breed en internationaal publiek in één keer te bereiken zonder ooit je huis te hoeven verlaten, wat een ongelooflijke prestatie is die we met technologie kunnen bereiken. Maar de energie en sfeer die je kunt creëren voor een live publiek zal naar mijn mening nooit worden overtroffen door social media-dj-ing.”

Verre materie

“Djen op sociale media is natuurlijk heel wat anders dan persoonlijk dj’en, omdat je de ruimte niet kunt lezen of de energie van het publiek kunt voeden. Dat gezegd hebbende, dj’en op sociale media is een geweldige manier om je geluid naar buiten te brengen door je remixen – bewerkingen – en de muziekstijl die je speelt te laten zien. Mijn mentaliteit is om er gewoon plezier mee te hebben en goede muziek te delen met muziekliefhebbers.”

Julia alias. Overgave

“DJ’en via een social media platform kan een positieve impact hebben op je carrière omdat je in een zeer korte tijd een meer gericht en groter publiek bereikt en ik denk dat het nieuwe, verschillende kansen voor je kan openen.”

“Er is geen limiet als het gaat om sociale media. Tiktok is wereldwijd en met het algoritme kun je zelfs nieuwe mensen bereiken die niet op schema liggen en compleet nieuwe leads.

“Aan de andere kant is de club echt, en laten we het echte leven niet vergeten, alleen echte dingen kunnen je huid raken. Geschreeuw horen en letterlijk de energie van de mensen voelen zal nooit het oneindige aantal views of abonnees verslaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in