5 TikTok-advertentieoplossingen om ontdekking, inspiratie en aankopen tijdens de feestdagen te stimuleren

0
11


We voorspellen dat de totale vakantieverkoop in de detailhandel dit jaar in totaal $ 1.297 biljoen zal bedragen. Merken die op zoek zijn naar een stukje van de taart, moeten hun aanwezigheid op sociale media maximaliseren, waaronder natuurlijk TikTok.

Waarom? Dit is wat TikTok op tafel brengt, volgens “TikTok’s 2022 Vakantiegids”:

Verhoogde vindbaarheid: De helft van de TikTok-gebruikers wendt zich tot het platform om een ​​wintervakantie of winkelevenement te vieren, volgens TikTok Marketing Science US Holiday Purchasing Research 2022, uitgevoerd door Material.

  • 1 op de 2 TikTok-gebruikers wendt zich tot het platform om een ​​nieuw product of merk te onderzoeken, terwijl hetzelfde aantal een nieuw merk of product op het platform heeft ontdekt.

Makkelijke inspiratie: Volgens het US Holiday Purchasing Research gebruikt 63% van de TikTok-gebruikers de app om de feestdagen te plannen of te vieren.

  • TikTokers hebben 1,6 keer meer kans om zich tot het platform te wenden voor mode- en beauty-inspiratie.
  • Ze hebben ook 1,3 keer meer kans om TikTok te gebruiken voor inspiratie voor het interieur.

Intentie tot aankoop: 68% van de TikTokers begint minstens een paar weken voor de vakantie met winkelen, zo blijkt uit het rapport.

  • Gebruikers die vakantie-inhoud plaatsen en live-video’s of video’s van videomakers bekijken, hebben respectievelijk 1,4 en 1,3 keer zoveel kans om minstens een maand vooruit te winkelen.

Het juiste gereedschap: Hier is een blik op enkele van TikTok’s advertentietypes die marketeers kunnen integreren in hun vakantiecampagnes.

Laten we ze opsplitsen:

1. Leadgeneratie

  • Deze tool verzamelt nieuwe leads rechtstreeks van het platform. Gebruikers kunnen een direct formulier invullen dat vooraf is ingevuld met hun contactgegevens, dat kan worden gebruikt voor e-maillijsten, registraties of retargeting-doeleinden.

2. Spark-advertenties

  • Deze meeslepende native-advertentievorm past in de For You-pagina, waardoor marketeers bestaande organische video’s of video’s van makers kunnen versterken.

3. Collectieadvertenties

  • Gebruikers kunnen producten ontdekken en doorbladeren in een mobiele ervaring op volledig scherm.

4. Displaykaarten

  • Dit zijn klikbare kaarten die worden toegevoegd aan In-Feed-video’s die de aandacht vestigen op speciale promoties, verkoopevenementen, producten of call-to-actions.

5. Cadeaucodestickers

  • Voeg een promotiecode toe aan uw videoadvertentie die gebruikers kunnen opslaan en gebruiken op uw website.

Dit stond oorspronkelijk in de Retail Daily-nieuwsbrief. Schrijf u hier in voor meer retailinzichten, statistieken en trends.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in