4 TikTok-voedselaccounts die je moet volgen voor TikTok-voedseltrends, recepten en lacht | Kunst en cultuur

0
115


Met de komst van de herfst en het koelere weer, wend ik me tot gedachten om echt weer te koken en bakken nadat ik vrijwel de hele zomer vrij heb genomen. Mijn maaltijden deze zomer draaiden om afhaalmaaltijden – subs, Chinees, Mexicaans en pizza, calzones en Stromboli. (Het is best triest als je de afhaaltelefoonnummers uit je hoofd kent … en zodra ze je stem horen, weten ze dat jij het bent …).

Dankzij mijn zoon en schoondochter ontdekte ik deze zomer TikTok. Het is op zijn zachtst gezegd licht verslavend. Om de een of andere reden denkt het algoritme van de app dat ik het leuk zou vinden om mannen zonder shirt – vrij jong, zou ik eraan toe te voegen – dansen en sporten. OK, ze hebben me vastgebonden … Ik ben oud, niet dood … Het heeft ook opgepikt dat ik dol ben op alles wat met eten te maken heeft, hoewel ik zal toegeven dat sommige van de TikTok-video’s van wat mensen doen met eten zijn over de top en smeek me om te vragen: “Waarom zou je dat doen?”

Margaret Button: Lezerskeukenhacks, virale recepten die je tijd waard zijn

Ik volg een jonge man, @datw22246outlook, die recepten uit het verleden maakt, gevonden in vintage kookboeken. Klinkt bekend? Gerechten als zaagseltaart uit 1975, rantsoentaart uit 1942, pruimentaart uit 1931, watertaart uit 1929 of een burgeroorlogtaart uit 1865.

@yawdie2022, een Jamaicaanse man, kijkt naar video’s van mensen die gerechten maken en opmerkingen over de gebruikte gerechten en technieken. Vanmorgen gaf hij commentaar op een vrouw die een gigantisch chocoladekoekje maakte gevuld met glazuur. Hij verloor het bijna toen ze kant-en-klaar glazuur met haar handen uit de container schepte in plaats van met een spatel. In dezelfde lijn is @tanaradoublechocolate – haar opmerkingen zijn hilarisch!

Natuurlijk kijk ik ook serieuze kookvideo’s van twee van mijn favoriete chef-koks – @giadadelaurentiis en @gordonramsey – Ramsey geeft ook zijn mening over kookvideo’s.


14 keukenhacks Berkshire Eagle-lezers zweren bij;  je stopt nooit meer ijsblokjes in je wijn!

Hoe dan ook, ik heb in het verleden TikTok-recepten met enig succes geprobeerd, zoals de pasta met cherrytomaatjes en fetakaas. Binnenkort ga ik de nieuwste TikTok-rage proberen – lasagne maken met blokken ramennoedels. Blijf kijken …

Laatst wilde ik niets liever dan een warm, troostmaaltijd en koos ik voor een stoofvlees, met behulp van een handgeschreven (helaas niet ondertekend) recept in mijn receptendoos. Beter nog, het gebruikt een slowcooker en verwarmde mijn keuken niet.Eten Kerstgebraad

Een stoofvlees in de slowcooker is een geweldige manier om de herfst te verwelkomen zonder je keuken op te warmen.
HARTIGE POT Braadstuk

INGREDINTEN:

1 blik (10 1/2 ounces) Champignonroomsoep

1 1/4 kopjes water

1 envelop (ongeveer 1 ounce) recept voor droge uiensoep & dipmix

6 middelgrote rode aardappelen (ongeveer 2 3/4 pond), gehalveerd

3 kopjes baby-cut wortelen of 2-inch stukjes geschilde wortelen

3 pond gebraden rundvlees zonder been

INSTRUCTIES:

Roer de champignonsoep, water, soepmix, aardappelen en wortelen in een slowcooker van 4 1/2 liter. Kruid het rundvlees met peper en zout. Voeg het rundvlees toe aan de pan en draai het om.

Dek af en kook op laag gedurende 6 tot 7 uur of tot het vlees gaar is. Serveer eventueel bestrooid met vers gehakte peterselie.


Margaret Button: Het hoofdingrediënt van deze marmercake is een doos met room gevulde cupcakes van HostessLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in