maandag, november 28, 2022
Home News 4 tieners gedood bij crash, mogelijk gekoppeld aan TikTok-autodiefstal, zeggen de autoriteiten

4 tieners gedood bij crash, mogelijk gekoppeld aan TikTok-autodiefstal, zeggen de autoriteiten

0
17


BUFFALO, NY (AP) – Een auto-ongeluk waarbij vier tieners om het leven kwamen, is mogelijk in verband gebracht met een TikTok-uitdaging, zei een politiecommissaris.

In totaal zaten zes tieners in een te hard rijdende Kia die maandag om 06.30 uur crashte, zei de politie van Buffalo. De auto was zondagnacht als gestolen opgegeven.

Alle vijf de passagiers werden uit het voertuig geslingerd, aldus de politie. Vier van hen, in leeftijd variërend van 14 tot 17, werden gedood. De vijfde passagier werd opgenomen in het ziekenhuis op de intensive care en de 16-jarige bestuurder werd in een ziekenhuis behandeld en vrijgelaten.

De bestuurder werd bekeurd voor crimineel bezit van gestolen goederen en ongeoorloofd gebruik van een motorvoertuig. Het kantoor van de officier van justitie van Erie County onderzoekt de crash en verwacht aanvullende aanklachten in te dienen, zei woordvoerder Kait Munro. Het was niet duidelijk of de bestuurder een advocaat had die voor hem kon spreken.

Politiecommissaris Joseph Gramaglia van Buffalo vertelde verslaggevers maandag dat de tieners mogelijk hebben deelgenomen aan een TikTok-uitdaging die mensen aanmoedigt om in Kia-auto’s in te breken met behulp van opladers voor mobiele telefoons.

De zogenaamde Kia-uitdaging, die voor het eerst in de zomer werd geplaatst, laat zien hoe je Kia- en Hyundai-auto’s kunt hotwiren met een USB-kabel en een schroevendraaier. Veel politiediensten in het hele land hebben sinds de video een stijging van het aantal diefstallen van Kia en Hyundai gemeld.

Een class-action rechtszaak die in september werd aangespannen in Orange County, Californië, beweert dat Kias die tussen 2011 en 2021 is gebouwd, evenals Hyundai’s die tussen 2015 en 2021 zijn gebouwd, geen antidiefstalonderdelen hebben die motorstartonderbrekers worden genoemd, waardoor de auto’s gemakkelijker te stelen zijn dan andere modellen. De rechtszaak eist een geldelijke schadevergoeding van de autofabrikanten en een landelijke terugroepactie.

Vertegenwoordigers van Kia en Hyundai reageerden niet op e-mails die om commentaar vroegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in