4 dingen die B2B-evenementen kunnen leren van TikTok

0
91


Luister

NIEUWE! Luister naar artikel

TikTok is niet alleen een platform voor het delen van leuke dansvideo’s. Het is een alles-in-één app vol kooklessen, roddels over beroemdheden, geklets over durfkapitaal… en leuke dansvideo’s. Het bevat zelfs lessen voor B2B-eventmarketing.

De app was de nummer 1 meest gedownloade app wereldwijd in het eerste kwartaal van 2022. Als je het toevallig hebt gezien De Washington PostOp de TikTok-pagina van onlangs is het duidelijk dat de communicatie snel verandert en dat allerlei soorten organisaties het moeilijk hebben om bij te blijven.

Je hebt mij niet nodig om het belang en het bereik van TikTok te schetsen. Maar het valt niet te ontkennen dat de app van cruciaal belang is voor het delen van informatie en het opbouwen van cultuur, en het resoneert sterk met mensen van over de hele wereld.

Het maakt niet uit aan welke “kant” van TikTok je staat, we kunnen er fundamentele lessen uit trekken die een positieve invloed kunnen hebben op B2B-eventmarketeers.

1. Inhoud is koning – en het is kort

De meeste TikTok-video’s zijn 10-30 seconden lang, hebben een korte beschrijving en bevatten verhalende elementen, zoals muziek of andere audio, om hun boodschap over te brengen.

Voor B2B-marketingevenementen, die een cruciale stap in het klanttraject zijn, is het natuurlijk niet realistisch voor een gastspreker om de complexiteiten die we in onze branche aantreffen in 10-30 seconden of op het ritme van trending audio te ontrafelen. Inhoud is echter van cruciaal belang voor het hosten van succesvolle persoonlijke, hybride en virtuele evenementen.

Hoewel eventmarketeers geld kunnen uitgeven aan de franje van een persoonlijk evenement of experimenteren met verschillende online mogelijkheden, moeten ze de kernwaardepropositie onthouden: B2B-professionals bezoeken evenementen om te leren en te netwerken. Zelfs het meest flitsende evenement kan mislukken als de inhoud niet van de hoogste kwaliteit is.

Bovendien is tijd van essentieel belang. Een positief punt van virtuele evenementen is dat evenementmarketeers zinvolle inzichten hebben verzameld over hoe lang deelnemers aan een sessie zouden kunnen besteden voordat ze ergens anders heen zouden springen, en dat ze hun betrokkenheidsniveau kunnen meten. Geluid, videokwaliteit en dergelijke moeten zeker in orde zijn, maar lage betrokkenheid heeft bijna altijd te maken met inhoud. Voorbij zijn de dagen dat sessies op een evenement elk uren duurden.

Het is aan ons als eventmarketeers om content van de hoogste kwaliteit op de meest beknopte en verteerbare manier mogelijk te verpakken als we ervoor willen zorgen dat ons evenement een effectief contactpunt is in de kopersreis.

2. Personalisatie en aanbevelingen kunnen altijd verbeteren

Eventmarketeers beschouwen automatisering en kunstmatige intelligentie (AI) soms als het kopiëren en plakken van gegevens in Excel. Maar de huidige marketingmogelijkheden voor evenementen overtreffen dat ver, en Excel is slechts het topje van de ijsberg.

Door echte machine-learning- en AI-modellen in evenementenmarketingplatforms in te voeren, kunnen bezoekersgegevens bestaan ​​in een complex ecosysteem dat klanten helpt te begrijpen en waar ze zich op hun reis bevinden. Als een prospect bijvoorbeeld op een marketing-e-mail klikt over onderwerp “X” dat geen verband houdt met het betreffende evenement, moet die prospect aanbevelingen ontvangen voor een spreeksessie of panel over onderwerp “X”.

Van daaruit moeten evenementmarketeers de realtime betrokkenheidsgegevens van deelnemers kunnen zien, de vragen die ze tijdens het evenement en daarna hebben gesteld – allemaal belangrijke indicatoren voor de verkooppijplijn.

Er wordt vaak gezegd dat TikTok ‘altijd luistert’, want hoe zou het anders weten dat ik bij Home Depot was om zomerplanten te kopen en geïnteresseerd zou zijn in tuintips en tutorials? Eventmarketeers zouden dezelfde reactie van bezoekers moeten krijgen: “Hoe wisten ze dat ik geïnteresseerd zou zijn in de beste demand gen-tips voor kleine bedrijven?”

3. Creëer een ervaring ongeacht het medium

In de eventmarketingwereld is er een duidelijke fixatie geweest op het medium evenementen in plaats van op de beleving zelf. Is persoonlijk beter, of geven deelnemers de voorkeur aan het gemak van virtueel?

Dergelijke vragen zijn fundamenteel gebrekkig. Het gaat niet om het evenement, maar om de klant en het creëren van een onvergetelijke ervaring die past bij hun interesses en behoeften.

TikTok brak af van Instagram en Facebook door minder nadruk te leggen op vrienden en volgers en de ervaring over de individuele gebruiker te maken. Wanneer gebruikers TikTok openen, wordt gevraagd: “Wat wil JIJ vandaag kijken?” in plaats van “Wat kijken en doen andere mensen vandaag?”

Evenzo, door een klantspecifieke ervaring te creëren, is het waarschijnlijker dat afhaalmaaltijden van evenementinhoud op lange termijn zullen duren en uitmonden in merkloyaliteit.

4. Bedrijven moeten gemakkelijk evenementen kunnen organiseren

Het maken van boeiende video’s op TikTok is eenvoudig – zo eenvoudig dat zevenjarigen het kunnen. Voor eventmarketeers, als ze het juiste eventmarketingplatform gebruiken, zou het net zo gemakkelijk moeten zijn om gedenkwaardige evenementen te organiseren.

* * *

Zelfs twee jaar geleden leek het onwaarschijnlijk dat de Washington Post30 seconden durende TikTok-video waarin het mogelijke einde van de speciale belastingstatus van Disney wordt uitgelegd aan het themalied van De tovenaars van Waverly Place zou 200K views krijgen, maar dat is het ook, en dat is hoe organisaties succes boeken. Wat nog belangrijker is, gebruikers willen meer te weten komen over dringende nationale kwesties door middel van snelle, gemakkelijk verteerbare inhoud.

In dezelfde geest moeten eventmarketeers B2B-kopers op het juiste moment ontmoeten met geweldige gepersonaliseerde inhoud als ze uitstekende ervaringen willen creëren die voldoen aan de wens om te groeien en te leren als professionals uit de industrie.

Als eventmarketeers wordt het tijd dat we kennis nemen van de elementen van het succes van TikTok: hapklare, gepersonaliseerde inhoud en gedenkwaardige levering. Als eventmarketeers hebben we nu de mogelijkheid om relevante inhoud te koppelen aan unieke klantreizen en die inhoud te leveren binnen gedenkwaardige ervaringen om klantrelaties te versterken en zakelijke impact op de lange termijn te garanderen.

Meer bronnen over B2B voor TikTok

Hoe u weet of TikTok geschikt is voor u of uw bedrijf: Wave Wyld on Marketing Smarts [Podcast]

Creatieve best-practices voor TikTok [Infographic]

Vier dingen die TikTok ons ​​kan leren over presentaties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in