3 onverwachte inspiraties voor woonkamerverlichting van TikTok Creators | Architecturale samenvatting

0
98


De beste woonkamerverlichting hoeft niet uit een winkel te komen. Het blijkt dat TikTok-makers veel slimme ideeën hebben om je ruimte tegelijkertijd te verlichten en in te richten – LED-wolkmuren zijn nog maar het begin. Vraag het maar aan Demi Lovato. Haar moderne boerderij heeft een interactieve wolklamp van evenementontwerper en scenische kunstenaar Rania Peet. “Kies lampen en armaturen die fungeren als een ontwerpelement”, zegt Abhishek Dekate, een in Toronto gevestigde contentmaker, stylist en fotograaf die #HyggeHome-inspiratie deelt vanuit zijn ultrastijlvolle loft. “Verlichting speelt een sleutelrol bij het creëren van een algehele sfeer en sfeer in uw ruimte, dus waarom zou u er geen plezier mee hebben?” hij voegt toe.

Voor een plek die wat extra liefde kan gebruiken, raadt Dekate onverwachte verlichting aan om een ​​verhaal te vertellen en gasten iets te geven om over te praten. Hier drie verlichtingsideeën die je in een mum van tijd kunt maken.

1. Laat je stoelen oplichten

TikTok-inhoud

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site waarvan deze afkomstig is.

Voor Dekate is de woonkamer het middelpunt van zijn huis – waar hij zich ontspant na een lange dag en, belangrijker nog, familie en vrienden vermaakt. Hij legt uit: “Het was voor mij essentieel om een ​​uitnodigende en comfortabele ruimte te creëren. De beste manier voor mij om dit te bereiken, behalve decor, was om te spelen met sfeer en sfeerverlichting op ongebruikelijke plaatsen.” Maar in plaats van zich te concentreren op bovenverlichting, werd Dekate creatief. “Na talloze uren op Pinterest te hebben doorgebracht en inspiratiebeelden te hebben bekeken van mensen die kleurrijke sfeerverlichting in hun ruimtes installeerden, bedacht ik waarom ik mijn bank niet zou oplichten.”

Om verlichting aan meubels toe te voegen, heb je nodig:

Bevestig een beugel voor de led-lichtstrip op dubbelzijdig plakband en breng deze aan rond de onderkant van de bank. Begin in het midden en klem de led-lichtstrip rond de bank. Eenmaal vastgeklikt en vastgezet, sluit u beide lampen aan op de driver en het netsnoer. De afstandsbediening kan de verlichting dimmen of aan- of uitzetten. “De dimbare gloed van onder de bank zorgt voor een gevoel van warmte en gezelligheid”, zegt Dekate.

2. Verlichting als kunstwerk

TikTok-inhoud

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site waarvan deze afkomstig is.

Licht is een belangrijk element in elk kunstwerk. Maar het kan ook zijn de kunst zelf. Zoals de impressionistische schilder Edouard Manet ooit zei: “De belangrijkste persoon op een foto is licht.” De in Los Angeles gevestigde maker van lifestyle-content Kellie Brown, bekend als @andigetdressed, wordt aangetrokken door vintage, artistieke verlichting die indruk maakt. “De meeste lichten en lampen in mijn huis verdubbelen als kunst”, zegt Brown. Neem haar Italiaanse Murano-eilamp, slechts een van de vele vintage lampen en verlichtingsarmaturen die haar ruimte een gedurfd karakter geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in