26% van de Amerikaanse jongvolwassenen krijgt nu nieuws van TikTok / Digital Information World

0
12


TikTok’s opkomst naar bekendheid was een lust voor het oog, maar het sociale-mediaplatform is erin geslaagd om veel meer te worden dan alleen een eenvoudige hub voor inhoud waarbij alle dingen zijn overwogen en in aanmerking zijn genomen. Volgens een onderzoek dat zojuist is gepubliceerd door het Pew Research Center, krijgen volwassenen tussen de 18 en 29 nu veel van hun nieuwsupdates van TikTok vanwege het feit dat dit het soort dingen is dat hen uiteindelijk zou kunnen helpen blijf goed op de hoogte van de actualiteit.

Nu dat allemaal is gezegd en nu uit de weg is, is het belangrijk op te merken dat ongeveer 26% van de Amerikaanse volwassenen tussen 18 en 29 jaar hun nieuws van TikTok ontvangt op basis van de bevindingen in dit rapport. Dat is gestegen van 18% in 2021, wat zelf het dubbele was van 2020 toen slechts 9% van de Amerikaanse volwassenen in dezelfde demografie hun nieuwsinhoud van dit socialemediaplatform kreeg.

Interessant is dat volwassenen ouder dan 30 TikTok ook serieuzer beginnen te nemen als nieuwsbron. In 2020 kreeg slechts 2% van de volwassenen tussen de 30 en 49 jaar hun nieuws via TikTok, maar dit jaar wordt gemeld dat dit aandeel is gestegen tot 10%. Ondanks het feit dat dit het geval is, schommelen de totale cijfers voor TikTok rond de 10%, en dat betekent dat het niet zo populair is als nieuwsbron als Twitter of zelfs Facebook.

Dit geeft aan dat TikTok een zware strijd heeft als het een populairdere nieuwsbron wil worden dan anders het geval zou zijn geweest. De trends zijn zeker interessant, en naarmate de huidige generatie jongvolwassenen ouder wordt, zullen de trends zich blijven ontwikkelen. Op dit moment is de waarde van TikTok als nieuwsbron echter enigszins beperkt, hoewel de potentiƫle mogelijkheden van de toekomst op zijn zachtst gezegd opwindend zijn en het paradigma van industrieƫn die verband houden met nieuws en inhoud verder kunnen veranderen.

Lees volgende: Te midden van economische onzekerheid liep de advertentieverkoop snel terug

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in