19,4% van de TikTok-zoekopdrachten bevatten verkeerde informatie

0
129


(CNN NEWSOURCE) – Een nieuw rapport beweert dat een van de beste sociale-mediaplatforms verkeerde informatie levert aan zijn jonge gebruikers.

De desinformatiemonitor van NewsGuard publiceerde afgelopen woensdag haar onderzoeksrapport.

Volgens dat rapport bevat bijna 20 procent van de video’s die verschijnen wanneer je op TikTok zoekt, een of andere vorm van verkeerde informatie.

Onderzoekers zeggen dat ze deze maand zoekmachineresultaten van TikTok en Google hebben vergeleken over belangrijke nieuwsonderwerpen, waaronder de presidentsverkiezingen van 2020 en de Russische oorlog in Oekraïne.

Volgens NewsGuard leverde TikTok “herhaaldelijk video’s met valse claims in de eerste 20 resultaten, vaak binnen de eerste vijf.”

Onderzoekers ontdekten ook dat de zoekmachine van TikTok verkeerde informatie over de gezondheid en gevaarlijke claims bevatte.

Een woordvoerder van TikTok reageerde op het rapport en zei dat de communityrichtlijnen duidelijk maken dat het geen schadelijke desinformatie toestaat, inclusief medische desinformatie, en dat het samenwerkt met onafhankelijke factcheckers en geloofwaardige stemmen om de juistheid van de inhoud te beoordelen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in