11 schoonheidsproducten die in 2022 viraal gingen op TikTok

0
61


Alle producten op Glossy Pop zijn onafhankelijk geselecteerd door ons redactieteam. Wanneer u echter iets koopt via onze winkellinks, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

In 2022 bewezen TikTokers met en zonder grote volgers dat ze de verkoop van schoonheidsproducten op opmerkelijke manieren konden beïnvloeden, waardoor nieuwe en oude producten van de ene op de andere dag uitverkocht raakten en aanzienlijke aantallen wachtlijsten voor merken opleverden.

Het valt nog te bezien of TikTok in het nieuwe jaar dezelfde kracht zal hebben, maar in 2022 stond een viraal moment op de social media-app op de verlanglijst van elk merk.

Hieronder een terugblik op enkele van de producten die de grootste indruk maakten.

Elf Halo Glow Liquid Filter & Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter

Kort nadat Elf in juli zijn $ 14 Halo Glow Liquid Filter lanceerde, beschouwde Mikayla Nogueira het als een dupe voor Charlotte Tilbury’s Hollywood Flawless Filter. Het was toen op weg naar de races voor het product, dat volgens recente Glossy-rapportage al snel een wachtlijst van 75.000 personen opleverde. De hashtag #elfhaloglowliquidfilter heeft nu 57,1 miljoen views. Het product van Charlotte Tilbury, zelfs tegen een veel hogere prijs, is ook vaak niet op voorraad, hoewel het een ouder product is. De hashtag #hollywoodflawlessfilter heeft 16,5 miljoen views. Beide producten zijn moeilijk te labelen – ze kunnen onder andere dienen als primers of highlighters. Maar hun vermogen om een ​​snelle route naar een bedauwde gloed te bieden, was logisch in 2023, toen mensen na twee jaar de wereld binnenkwamen en meer kansen hadden om make-up te dragen.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

Mac MACStack-mascara

Op TikTok kan een goedkeuring zich als een lopend vuurtje verspreiden – en dat is wat er gebeurde voor MACStack, dat voor het eerst bekendheid kreeg in de app via een video gemaakt door Kelly Rose Sarno, die werd genaaid door Nogueira. De mascara leverde ook influencer-fans op, waaronder Meredith Duxbury, Patrick Starr en Rachel Rigler. In eerdere Glossy-rapportages zeiden MAC-managers dat het bedrijf de mascara in twee jaar tijd had ontwikkeld en een grote lancering had gepland – hoewel je viraliteit niet echt kunt plannen. Het merk noemt de formule van $ 28 “eindeloos bouwbaar” en “klonterbestendig”.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

Jones Road wat de Stichting

Deze stichting begon een totale TikTok-oorlog – hoeveel make-upproducten kunnen dat zeggen? Jones Road lanceerde in april zijn eerste fundering. Kort daarna, toen Meredith Duxbury het een slechte recensie gaf nadat ze een ton op haar gezicht had gegooid (het oorspronkelijke bericht is sindsdien verwijderd), klapte de iconische oprichter van het merk, Bobbi Brown, terug. “Ik vind het altijd leuk om nieuwe make-uptechnieken te leren,” zei ze, terwijl ze komisch grote hoeveelheden van het product aanbracht, dat bedoeld is om te dienen als een lichte sluier, in plaats van als een volledig dekkende formule. Daarna lachte ze terwijl ze zei: “Het werkte niet echt.” Daarna wilde iedereen natuurlijk de formule proberen en zijn eigen conclusies trekken.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

Tarte Maracuja Sappige Lip & Cheek Shift

Tarte lanceerde dit product met een bewezen strategie voor het merk: een reis, gekoppeld aan de hashtag #TrippinWithTarte. Het product werd gelanceerd in de laatste week van oktober, maar begon pas echt toen het merk 21 influencers meenam naar de Florida Keys om het te vieren en andere Tarte-vakantielanceringen. Het product is verkrijgbaar in zes tinten, waarvan wordt gezegd dat ze allemaal werken met de pH van de huid om een ​​op maat gemaakte “pinkpop” te geven. Als zodanig heeft het merk het product beschreven als de “stemmingsring” van make-up. Het product van $ 24 was in ongeveer een maand uitverkocht en heeft nu een wachtlijst van 180.000 personen.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

Haus Labs Triclone Skin Tech Foundation

Lady Gaga’s opnieuw gelanceerde Haus Labs maakt lawaai op TikTok, vooral met de oprichting, die in september werd gelanceerd. De hashtag #HausLabsFoundation heeft 9 miljard views. Gelijktijdig met de lancering voerde het merk zijn eerste campagne, die werd afgetrapt door de beroemde oprichter. De challenge leverde 748 inzendingen op. De TikTok-uitdaging droeg ertoe bij dat 39% van de foundationtinten, of 20 van de 51, uitverkocht was terwijl de uitdaging liep. Inmiddels zijn ze weer aangevuld.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

Phlur vermiste persoon

Een andere begunstigde van het Mikayla-effect, het ‘schone’ geurmerk Phlur, werd in februari gelanceerd door mega-influencer Chriselle Lim. In maart naaide Nogueira een TikTok van influencer Rachel Rigler, wat ertoe leidde dat het merk in slechts 10 minuten door de voorraad van een jaar heen verkocht. In de video vergelijkt Rigler de geur met het gevoel van ‘verliefd zijn’. De noten zijn huidmusk, bergamotnectar en blond hout.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

Chanel Les Beiges Water Fresh Foundation

TikTok houdt natuurlijk van een visueel moment en houdt van luxe. Het was dus geen verrassing dat TikTokers collectief verliefd werd op de huidtint van Chanel, waarbij het pigment in een heldere gelbasis is gesuspendeerd. TikToker @daniellemarcan (3,4 miljoen volgers) heeft het in augustus op de proef gesteld met de ondertiteling van haar video: “Probeer deze rare Chanel-stichting.” Ze gaf het uiteindelijk haar stempel van goedkeuring. Het bericht heeft 1,2 miljoen likes. Beauty TikTokers hebben de video van Marcan genaaid en hun eigen eerste indrukken van de unieke formule gedeeld. Het merk heeft ook een gesuspendeerde pigmentblush, die ook populair is geworden op het platform.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

Danessa Myricks Yummy Skin Blurring Balm Powder

“Ja, ik moest dit met spoed bestellen… omdat jullie allemaal weten hoe de TikTok-meiden dingen uitverkopen”, zegt maker Raven Elyse (@ravenelysetv, 1,5 miljoen volgers) in een bericht over haar op TikTok-recensies geïnspireerde aankoop van de Product. Net als andere producten op deze lijst, is het geliefd om zijn flexibiliteit: sommigen gebruiken het als een primer, anderen gebruiken het als een alles-in-één basis met een lichte dekking. Een deel van de rage werd aangespoord door TikToker en Peloton-instructeur @katiewongspelledwang, die een video maakte die liet zien hoe het haar puistjes verdoezelde, wat 500.000 likes opleverde.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

Zeldzame schoonheid Soft Pinch Liquid Blush

Zowel Selena Gomez als haar merk Rare Beauty zijn populair op TikTok. Ten tijde van de pers had de hashtag #rarebeautyblush 417 miljoen views – dit aantal stijgt met de dag. En de populairste van de twee blush-formules van het merk, de Soft Pinch Liquid Blush, is in 2022 populair gebleven. De meeste tinten zijn momenteel uitverkocht op Sephora.com. Als je door de eindeloze pasvideo’s scrolt, zie je makers adviseren over hoe om te gaan met de nu beruchte pigmentbelasting van de blos – en je zult snel leren dat je niet meer dan één punt nodig hebt.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

Fenty Beauty Poutsicle Hydraterende Lipvlek

Tijdens de zomer, te midden van lagere Covid-cijfers en warm weer, was een heldere, gedurfde lipkleur weer in de mode – en Rihanna’s overal uitverkochte lipvlekken boden de coolste manier om de look te dragen. Voorbeeld: de hashtag #poutsiclelipstain is 1,9 miljoen keer bekeken. Blader door de inhoud en je zult zien dat makers het leuk vonden om zijn uithoudingsvermogen te demonstreren door het onder een gezichtsmasker te dragen en tijdens het eten.

Uitgelicht

Bezoek de Pop Shop om door alle producten van Glossy Pop te bladeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in