10 K-popnummers die viraal gingen op TikTok

0
81


Afbeelding via YouTube/HYBE LABELS

Door de jaren heen TikTok is uitgegroeid tot een krachtige marketingtool die verschillende K-pop liedjes als virale sensaties over de hele wereld. Vaak is alleen een pakkende hook of een leuke choreografie nodig, en gebruikers over de hele wereld merken dat ze meebewegen en het nummer naar grotere hoogten en grotere streaming-nummers schieten.

Veel K-popnummers hebben enorm succes gehad op het sociale-mediaplatform, en soloartiesten en groepen worden steeds bewuster bij het veiligstellen van de volgende grote TikTok-dansuitdaging. Hier zijn enkele van de K-pop-singles die je waarschijnlijk hebt gehoord, omdat ze op een gegeven moment de virale status bereikten en constant werden gespeeld, met miljoenen en miljarden views.

“Elk nummer” – Zico

De “Any Song”-uitdaging is nog steeds een van TikTok’s meest populaire uitdagingen en een van de eerste K-pop-uitdagingen die de grenzen penetreren. De challenge bleek zo’n succes dat meerdere beroemdheden eraan meededen. Block B’s Zico bracht de single “Any Song” uit en plaatste een reeks video’s van hem die de choreografie uitvoerde met veel van zijn beroemde vrienden.

“Na school” — Wekelijks

De jonge meidengroep Weekly zag viraal succes met hun nummer ‘After School’ toen mensen de schattige choreografie uit de videoclip begonnen te kopiëren. Veel danscovers van het nummer werden op TikTok geplaatst en zo was de “After School” -uitdaging geboren. De choreografie is van de gemiddelde moeilijkheidsgraad en is gevuld met overgangen tussen langzame en snelle danspassen.

“Bloed, Zweet en Tranen” – BTS

Het nummer is misschien in 2016 uitgebracht, maar dat weerhield mensen er niet van om jaren later BTS’ hit “Blood, Sweat and Tears” viraal te maken op TikTok. Het nummer kreeg weer publieke belangstelling omdat een versnelde versie van het refrein werd gebruikt als een terugkerende danstrend. Veel TikTok-beïnvloeders zoals Charlie D’Amelio gebruikten het nummer, zowel voor de danstrend als als achtergrondgeluid voor reguliere video’s, waardoor anderen hetzelfde deden.

“Anti-romantisch” – TXT

Hoewel “Anti-Romantic” van TXT een triest nummer is over het niet meer weigeren om lief te hebben vanwege de pijn, slaagde TikTokers er toch in om er een dansuitdaging van te maken. De “Anti-romantische” dansuitdaging bevat een eenvoudige en schattige choreografie die gebruik maakt van de populaire TikTok-danshandbewegingen, waarbij de beat wordt gevolgd in plaats van de tekst.

“Zoom” – Jessi

Jessi’s aanstekelijke single “Zoom” ging viraal vanwege het aantal beroemdheden en idolen dat meedeed aan de populaire uitdaging van het nummer. Jessi creëerde zelf de TikTok-uitdaging en bracht dansvideo’s uit met andere idolen zoals TXT’s Yeonjun en Soobin, wat veel enthousiaste fans aanspoorde om de uitdaging aan te gaan.

“Toestemming om te dansen” — BTS

“Permission to Dance” werd speciaal door BTS uitgebracht om hoop, vreugde en natuurlijk dansen te inspireren, dus het is geen verrassing dat het met zijn eigen aanstekelijke dansuitdaging kwam. De choreografie van de “PTD” is opzettelijk eenvoudig en gemakkelijk te volgen gemaakt en toegankelijk gemaakt voor een groot aantal TikTokers. In een leuke draai besloten veel gezondheidswerkers mee te doen aan de trend om hun eigen “PTD”-video’s met dansuitdagingen te maken en hoop te verspreiden.

“WANNABE” — Itzy

Itzy’s “WANNABE” kreeg zijn moment van viraliteit op TikTok toen mensen begonnen te proberen een bepaald deel van de leuke, gecompliceerde choreografie te imiteren. Ryujins nu iconische schouderdans ziet er gemakkelijk genoeg uit als ze het doet, maar fans ontdekten al snel dat er veel vaardigheid voor nodig was.

“Polaroid Love” – ​​Enhypen

Enhypen blijft op sociale media exploderen, mede dankzij hun leuke refreinen en trend-perfecte dansen. De danstrend “Polaroid Love” bevatte een eenvoudige choreografie die de zoete tekst van het nummer benadrukte en fans konden het niet helpen het uit te proberen. De jongens van Enhypen sprongen uiteindelijk op de trend in, waardoor meer fans meededen.

“Pretty Savage” – BLACKPINK

BLACKPINK’s “Pretty Savage” won aan populariteit toen remixen van verschillende delen van het nummer bleven opduiken in de dans- en clubscene. Uiteindelijk werd een dansuitdaging geboren, met behulp van een vertraagde versie van de danspauze van het nummer.

“Dolfijn” – Arin en Soobin

“Dolphin” van Oh My Girl was al goed in de hitparade, maar het succes op TikTok kwam toen lid Arin het nummer ten gehore bracht met Soobin van TXT. Hun schattige en charmante optreden bij KBS’ Music Bank leidde ertoe dat veel mensen de gemakkelijke en schattige choreografie imiteerden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in