10 griezelige TikTok ARG’s die het bekijken waard zijn

0
116


ARG’s (Alternate Reality Games) zijn een creatieve trend die de afgelopen jaren met succes de sociale media heeft overgenomen. ARG’s zijn verhalen die plaatsvinden met behulp van de echte wereld als platform en interactie met de reacties en acties van kijkers en spelers om het verhaal verder vorm te geven.ARG’s zijn de afgelopen twee jaar steeds populairder geworden op TikTok, met name onder het horrorgenre. Er zijn veel verbazingwekkend uitgevoerde ARG’s met volledige accounts die zijn gewijd aan het uitvoeren ervan. Veel enge TikTok ARG’s zijn er zelfs in geslaagd om kijkers/spelers voor de gek te houden door te geloven dat ze echte gebeurtenissen op camera hebben vastgelegd, om vervolgens te ontdekken dat het een ongelooflijk goed uitgevoerde ARG was.

SCREENRANT VIDEO VAN DE DAG

10 Vast in mijn slaapkamer

Vast in mijn slaapkamer vertelt het verhaal van de originele poster (OP) die vast komt te zitten in hun eigen slaapkamer nadat hun deuren op mysterieuze wijze zijn gesloten. Als ze door een van de deuren lopen, lijkt het alsof ze hun slaapkamer alleen vanaf de andere kant binnenkomen.

GERELATEERD: 10 engste horrorfilmpersonages, volgens Ranker

Vast in mijn slaapkamer is een fascinerende ARG die veel slimme bewerkingen gebruikt om het verhaal te vertellen. De OP zit hulpeloos vast in dezelfde ruimte zonder internet, omdat hun stroom vreemd genoeg elke avond op routine uitvalt, waardoor ze gestrand zijn met alleen de kleine hoeveelheid voedsel en water die in hun kamer te vinden is. Terwijl kijkers naar deze ARG kijken, is het onmogelijk om niet voor de OP te steunen en te hopen dat ze een uitweg vinden uit de angstaanjagende situatie.

9 Face The Light: Hide & Seek Gone Wrong

Zie het licht tegemoet werd een ARG verteld vanuit het oogpunt van een meisje dat verstoppertje speelt met haar zussen, alleen om te ontdekken en te worden opgejaagd door een paranormale entiteit. Het originele TikTok-account, inclusief alle video’s, is sindsdien verdwenen en vervangen door deel 2 van het verhaal in account facethelight0.

Facethelight0 begint met hetzelfde meisje dat schijnbaar naar Ohio verhuisde voor een nieuwe start. Terwijl kijkers de serie volgen, ontdekken ze al snel dat de paranormale entiteit die haar in deel 2 achtervolgde, terug is met kwade bedoelingen. Bovennatuurlijke entiteiten zijn geen onbekende in horror, maar de toevoeging van een in de verhaallijn van deze ARG in combinatie met serieus overtuigend acteerwerk zorgt voor een zeer spookachtig verhaal voor kijkers.

8 Je zou niet moeten kijken

Je zou niet moeten kijken was een spookachtige en verontrustende TikTok ARG gevonden onder het account waar je niet naar zou moeten kijken. Het account is inmiddels verwijderd van TikTok, maar een archief van alle videoclips is te vinden op YouTube.

Je zou niet moeten kijken volgt het standpunt van iemand die serieus blijft handelen met betrekking tot manieren en onuitsprekelijke misdaden begaat, waaronder moord. Het verhaal was zo angstaanjagend voor mensen, dat het veel speculatie opriep dat het misschien een echte moordenaar was die sociale media gebruikte om zijn misdaden als ARG te maskeren. Dit is ontkracht, en Je zou niet moeten kijken is een bevestigde ARG.

7 De uitgangen ontbreken

De uitgangen ontbreken is een griezelige ARG gevonden op TikTok-account the_exits_are_missing. De OP bezoekt een magazijn om kerstversiering te kopen, maar bevindt zich al snel in een desoriënterende situatie van het type ‘achterkamertjes’, waar de uitgangen naar het magazijn volledig ontbreken.

GERELATEERD: 10 horrorfilms die het kind durfden te doden

OP wordt dan gedwongen om elke draai en draai van het pakhuis te verkennen, onderzoeken en interactie met hun omgeving om een ​​soort verandering in hun omgeving teweeg te brengen. De uitgangen ontbreken is een eenvoudig, maar angstaanjagend concept waardoor kijkers zich afvragen of de OP gewoon uit de realiteit in een ander universum is gevallen, of dat er iets sinisters aan de hand is.

6 Waar is de hemel?

Waar is de hemel? is een ARG gerund door een gebruiker genaamd Lewis op TikTok-account where_is_the_sky. Waar is de hemel? toont de OP in een vreemde situatie, waarbij hij wakker wordt en zijn flatgebouw leeg aantreft en de zon nooit opkomt.

De ARG is briljant uitgevoerd en brengt immense gevoelens van isolatie en eenzaamheid, waarbij OP vastzit in een zogenaamd parallel universum met een donkere en lege omgeving. Het verhaal wordt alleen maar griezeliger naarmate OP angstaanjagende bedreigende horrorfilmachtige monsters ervaart die de anders lege wereld bewonen en moet proberen zich een weg te banen naar een vorm van veiligheid.

5 Tijd om te wachten

Tijd om te wachten is een TikTok ARG die het verhaal volgt van een vrouw die in een huurhuis woont en getuige is van onverklaarbare en eigenaardige gebeurtenissen terwijl ze een enge schuur in haar achtertuin onderzoekt.

Terwijl de OP het angstaanjagende mysterie blijft onderzoeken, beginnen er meer sinistere en paranormale gebeurtenissen om haar heen te gebeuren, die haar achtervolgen elk moment dat ze in huis is. Na een reis naar een andere stad te hebben gemaakt en wakker te worden uit een slaapachtige toestand terwijl ze naar huis reed, zonder zich te herinneren wat ze tijdens haar reis heeft gedaan of waarom ze zelfs de reis heeft gemaakt, hebben veel kijkers gewezen op demonische bezetenheid.


4 PBHier

PBHier is een geanimeerde ARG op TikTok gevonden onder het account pbhere. Bij het bekijken van de eerste clip ontmoeten kijkers PB, de hoofdpersoon van het verhaal, die al een tijdje in een kamer opgesloten zit zonder te weten waarom hij daar is.

GERELATEERD: 10 horrorfilmmonsters en schurken die slimmer werden in de vervolgen

Terwijl PB uiteindelijk de kamer uitvlucht, komt hij vast te zitten in het hoofdgebouw en probeert hij de oorsprong van zichzelf en het ‘andere exemplaar’ te ontdekken. PB en het publiek worden geconfronteerd met een mysterie rond ‘perfecte wezens’, bedriegers en gevaar voor het geliefde personage dat de spelers zo wanhopig proberen te helpen.


3 Waar is iedereen?

Waar is iedereen? is een ARG gerund door gebruiker Alexander op TikTok-account where_is_everybody. gelijk aan Waar is de hemel?de OP voor Waar is iedereen? wordt op een ochtend wakker om te ontdekken dat zijn moeder vermist is, en bij nader onderzoek ontdekt hij dat de wereld om hem heen nu leeg lijkt te zijn van menselijk leven.

Spookachtige, op horror gebaseerde verhalen hebben niet altijd monsters of moordenaars nodig om indruk te maken. Deze ARG bewijst dat door een overweldigend gevoel van angst in verband met de leegte van de wereld het OP wordt geconfronteerd. De OP blijft kijkers op de hoogte houden van zijn leven in deze lege wereld, zorgt ervoor dat de voorraad loopt en zoekt naar enig teken van menselijk leven of contact met buitenaf, waardoor kijkers goed en echt betrokken blijven bij het huiveringwekkende plot.


2 10 banden

10 banden is een TikTok ARG gevonden onder de accountnaam 10_tapes. De OP ontdekt, na zijn intrek in een nieuw flatgebouw, een vreemd briefje dat op een bord buiten zijn raam is geplakt terwijl hij video’s maakt van zijn nieuwe plek om zijn familie te laten zien.

De OP volgt dan de coördinaten op dit briefje en ontdekt een vreemde band. Bij het afspelen van de band zien kijkers een vreemde mengelmoes van verontrustende beelden en geluiden, die het begin van een zeer spookachtig verhaal markeren. 10 banden doet zo’n goed acteer- en montagewerk dat velen dachten dat het een reeks echte gebeurtenissen was die werd gedocumenteerd, in plaats van een ARG-horrorverhaal, wat een enorme schare fans en een hype voor updates creëerde.


1 Misschien droom ik

Misschien droom ik is een Tiktok ARG gevonden op account may.im.dreaming. In dit verhaal bevindt de OP zich op een vreemde plek zonder geheugen, alsof ze in slaapwandelen waren.

Naarmate het OP meer onderzoekt, zijn er weinig tot geen tekenen van menselijk bestaan. Dit zorgt ervoor dat OP zich afvraagt ​​​​of ze door een soort van droom dwalen, maar ondanks de omringende leegte, kunnen ze zien dat er ergens iets zeker kijkt.

VOLGENDE: 10 engste vloeken in horrorfilms (en waarom)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in